Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta els nous trencaclosques elaborats per artistes locals Amb dues línies diferenciades, per adults i infants, es podran adquirir a la Botiga de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament presenta els nous trencaclosques elaborats per artistes locals

Amb dues línies diferenciades, per adults i infants, es podran adquirir a la Botiga de Rubí.
L’Ajuntament de Rubí ha presentat els nous trencaclosques de la ciutat, posant de nou a disposició de la ciutadania i visitants productes singulars i representatius de la nostra ciutat amb un alt nivell de qualitat. Amb aquestes noves peces, que es podran adquirir a la Botiga de Rubí, es cerca conjugar diversió, educació, memòria històrica, i art local com a ingredients imprescindibles en la potenciació i difusió de la identitat rubinenca.

Per elaborar aquests nous productes s’ha comptat amb la creació d’artistes locals i també amb les diferents entitats de la ciutat relacionades amb els elements que s’hi mostren, com per exemple, les colles geganteres de la ciutat.

Tots els models tindran un preu de 5 euros i es podran adquirir tant a La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme com a l’estand que la mateixa instal·larà durant la Fira de Nadal.

Trencaclosques pels més petits

La línia adreçada als infants són il·lustracions de l’artista local Gemma Escoda, amb 50 peces i un interior on es reprodueix la mateixa il·lustració però només dibuixada, per tal que els nens i nenes puguin acolorir-la seguint el model o bé amb colors diferents, per motivar la seva creativitat.
A més a més, en el model “Els gegants de la ciutat de Rubí” podem trobar informació sobre cada un dels gegants i gegantons com la seva alçada, el seu pes, data d’estrena, disseny del vestit, etc., així com curiositats i informació també sobre les diverses colles geganteres. No podem oblidar que a la il·lustració apareix també un element fonamental del patrimoni arquitectònic de la ciutat com és la Casa de la Vila.
Pel que fa al model “En Bòdum juga a Ca n’Oriol” també podem trobar informació sobre el Bòdum, any de construcció, pes, situació, creadors (Pep Borràs, escultor, i Cesc Mateu, il·lustrador), etc... Cal destacar que a la il·lustració apareix i se’n fa esment també d’altres elements fonamentals del patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat com el Parc de Ca n’Oriol i la seva tirolina, era i masia, etc.

Conjugant art, creació i tradició

Els dos primers models adreçats als adults, “Cargol” i “Dansaire”, són fotografies de l’artista local Miquel Méndez, amb les quals hi ha desenvolupat diversos efectes artístics i tenen 100 peces. Reprodueixen també diferents elements del patrimoni artístic i cultural de Rubí: la portalada principal de l’església de St. Pere i l’escultura “Dansaire” respectivament. En el dors dels mateixos podrem trobar la fotografia original sobre la que l’artista ha desenvolupat l’efecte, donant així rellevància al fet artístic i a la creativitat de l’autor. Trobarem també informació diversa sobre l’element que s’hi mostra.
En el model “Masies de Rubí” es mostren fotografies de diferents masies del nostre terme tal i com poden ser vistes en l’actualitat, tot donant rellevància als orígens rurals de la nostra ciutat, fonamentals en la nostra identitat. En el dors trobarem una reproducció del mapa del terme de Rubí de l’any 1961, dibuix de M. Àngel M. Planas, edició de Josep Pallarols, conservat a l’Arxiu Municipal, sobre el que s’han ubicat les diferents masies amb una breu ressenya sobre cada una de elles.

El nou didal d’en Bòdum

Un altre producte que també està disponible a La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme són els didals de fusta pintats a mà. Fins ara existien 3 models diferents: el primer mostra la bandera de la ciutat acompanyada del nom de la mateixa, el segon mostra l’escut de la ciutat acompanyat també del nom de la mateixa i el tercer mostra un penjoll de raïm acompanyat de la dita popular “Rubí, noies maques i bon vi”.
Ara ja es pot trobar un nou model de didal amb la imatge del Bòdum, acompanyat del seu nom i del de la ciutat. La Botiga presenta aquest nou model amb la voluntat de continuar oferint un alt grau de qualitat i diversitat, considerant la bona rebuda que han tingut aquests productes, especialment entre les persones aficionades al col·leccionisme.

La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme, integrada a la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat

Tot i que la nostra ciutat ja es trobava donada d’alta com a municipi a la Xarxa d’Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya, l’existència d’un recurs com La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme ha permès a la nostra ciutat estar plenament integrada en l’esmentada xarxa, gaudint del màxim de drets i oportunitats, tant per l’Ajuntament i la ciutat mateixa com per la ciutadania, que aquesta proporciona:

1) Rebre material, publicacions i estudis, així com figurar en les publicacions d'informació turística que editi el Departament.
2) Accedir als cursos de formació que promogui el Departament per al personal de les oficines de turisme.
3) Estar inclosa en el web d'informació turística www.catalunyaturisme.com
4) Obtenir subvencions d'acord amb les convocatòries per a la Xarxa d'Oficines de Turisme que publiqui el Departament.
5) Accedir a la Intraxarxa, intranet restringida a les oficines de la Xarxa, al web de la Direcció General de Turisme on a més d'informació d'interès per al personal de les oficines de turisme, s’hi pot trobar el full de sol•licitud de publicacions de la Direcció General de Turisme
6) Assistir a les Jornades Tècniques de la Xarxa d'Oficines de Turisme, trobada anual per al personal informador turístic.