Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa la Finestreta Única Empresarial (FUER) a Can Serra La masia, que ha estat rehabilitada seguint criteris d’eficiència energètica, centralitza totes les gestions i tramitacions empresarials en un únic espai. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa la Finestreta Única Empresarial (FUER) a Can Serra

La masia, que ha estat rehabilitada seguint criteris d’eficiència energètica, centralitza totes les gestions i tramitacions empresarials en un únic espai.
La Masia de Can Serra acull, des de fa unes setmanes, l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí, així com l’equip humà que desenvolupa el projecte d’eficiència energètica Rubí Brilla i els serveis de tramitació de Llicències d’obres i activitats i de Planejament de la ciutat. D’aquesta manera, aquest nou equipament, remodelat recentment, concentra tots els serveis destinats al teixit empresarial de la ciutat en un mateix espai, facilitant així la creació i consolidació d’empreses i l’atracció de nova inversió al municipi.

Això és possible gràcies a la posada en marxa de la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), a través de la qual es vol impulsar el canvi de model de relació entre les empreses i l’administració. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, que aquest dilluns ha presentat els nous serveis que s’ofereixen a Can Serra als agents econòmics de la ciutat i la comarca, ha assegurat: “Volem que aquesta relació entre Ajuntament i empreses millori i que, entre tots, puguem generar més activitat econòmica i, al final, generar més ocupació”. Segons García, “l’administració local, en aquest moment, ha de canviar el xip. Continuarem treballant per millorar tots els tràmits administratius que hi ha al nostre Ajuntament. Això significa un canvi de cultura tant dels treballadors municipals com de la pròpia administració, en el sentit d’anar cap a una major rapidesa. Hem de pensar que els emprenedors i les empreses que s’adrecen al consistori el que volen és anar ràpid i poder generar més ocupació en un moment de crisi econòmica com el que estem vivint”.

L’objectiu és que la FUER es converteixi en el punt de referència de les persones emprenedores i empresàries en la seva relació amb el consistori. Aquest projecte és una de les mesures previstes al Pla de reactivació econòmica i treball, presentat a finals de l’any 2011 i que preveu diverses accions dirigides a avançar, a nivell local, en la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball. Mesures que incideixen directament en la millora de l’entorn empresarial, les noves tecnologies, les energies sostenibles, l’activitat comercial i el suport als emprenedors. Iniciatives que aposten per la formació de persones, per la mediació per minimitzar els efectes de la crisis i per la simplificació, transparència i millora dels tràmits administratius.

L’Ajuntament de Rubí vol ser un referent al territori estatal i internacional per a la instal·lació de noves empreses i, a la vegada, ser reconegut per empreses i emprenedors com un municipi de bones pràctiques i facilitador de solucions empresarials. L’Ajuntament considera prioritari aquest canvi del model de relació entre les empreses i l’administració. I és que, en un moment de crisi econòmica com l’actual, la generació d’ocupació és una de les prioritats del consistori. En aquest sentit, s’aposta perquè l’administració faciliti l’activitat econòmica: integrant serveis, oferint més celeritat i eficiència i treballant en xarxa.

La Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) ofereix informació als usuaris (normes, reglaments i tràmits per exercir activitats empresarials), permet realitzar diferents tràmits online, realitzar consultes, queixes i suggeriments i seguir l’estat de les diferents tramitacions. En aquest sentit, es vol simplificar els tràmits administratius que han de realitzar les empreses. L’objectiu és convertir-se en una administració més àgil, fàcil, simple, pròxima i eficient pels usuaris. Carme García ha assegurat: “Volem agilitzar i millorar tots els processos que ha de fer l’empresa amb l’administració i, a la vegada, oferir informació i assessorament en relació a d’altres projectes municipals, com és el cas del Rubí Brilla, un dels nostres bucs insígnia”.

De fet, les empreses reclamen una relació amb l’administració basada en la confiança mútua, més simple i més clara, amb uns procediments estandarditzats i homogenis, una major celeritat en la resolució, un compromís en el compliment dels terminis i, sobretot, la integració de serveis. Així, la FUER neix amb la voluntat de donar servei d’alt valor afegit a les persones emprenedores i empresàries, per tal d’afavorir l’atracció, creació, consolidació i creixement de l’activitat econòmica de Rubí.

Can Serra, edifici eficient
La rehabilitació de la Masia de Can Serra s’ha dut a terme seguint criteris d’eficiència energètica. Així, s’han implantat diferents sistemes d’energies renovables, basats en la geotèrmia (l’ús d’aquesta energia permetrà reduir el consum energètic del nou equipament en més d’un 50%), la fotovoltaica (s’instal·laran plaques fotovoltaiques que, alhora, projectaran ombra a l’aparcament exterior) i l’eòlica (s’instal·larà un petit generador d’energia eòlica de fabricació local). A la zona d’aparcament, a més, s’instal·larà una fotolinera, que disposarà de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l’energia produïda per les plaques fotovoltaiques. La fotolinera és més que un punt de recàrrega. Es tracta d’una plataforma de generació d’energia neta i econòmica que subministra l’energia necessària per als vehicles elèctrics i altres consums de la pròpia Masia.

Tot el disseny de l’edifici contempla solucions d’estalvi energètic aplicat a una tipologia d’edificació, la masia, que ja de per si presenta característiques d’ecoeficiència, com ara un bon aïllament.