Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una campanya informativa per fomentar la deshabituació del tabac coincidint amb el Dia Mundial sense tabac El pròxim 31 de maig se celebra aquest dia en defensa de la salut. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una campanya informativa per fomentar la deshabituació del tabac coincidint amb el Dia Mundial sense tabac

El pròxim 31 de maig se celebra aquest dia en defensa de la salut.
Coincidint amb el dia 31 de maig, data en què l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra el Dia mundial sense tabac des de lany 1988, l’Ajuntament inicia una campanya informativa, adreçada a impulsar la deshabituació del tabac amb el lema “Pots deixar-ho. Hi sortiràs guanyant”, amb material informatiu que es repartirà entre els diversos edificis municipals, els centres de salut de la ciutat (el COS, el CAS, els Centres d’atenció primària...), així com a totes les farmàcies, associacions de veïns, centres escolars de secundària, i associacions i entitats relacionades amb la salut i l’esport.

Aquesta campanya informativa vol donar a conèixer a la població els recursos que hi ha al nostre municipi per ajudar a deixar de fumar, animar a la deshabituació d’aquesta substància nociva per a la salut, conscienciar dels perills del tabac i dels beneficis de deixar de fumar i presentar l’esport com alternativa al consum de tabac.

Aquest any, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit com a tema per la commemoració del Dia Mundial Sense tabac “la interferència de la indústria del tabac”, per centrar la campanya mundial en la necessitat de denunciar i contrarestar els intents descarats i cada vegada més agressius de la indústria tabaquera per debilitar el Conveni marc per al control del tabaquisme (CMCT), a causa del greu perill que suposen per a la salut pública. L’epidèmia mundial de tabaquisme mata prop de sis milions de persones cada any, de les quals més de 600.000 són persones exposades al fum ambiental del tabac. Les previsions de l’OMS són que l’any 2030, sinó s’actua amb contundència, el consum de tabac sigui la causa de mort d’uns vuit milions de persones, de les quals més del 80% viurà en països d’ingressos baixos i mitjans.