Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i BANC posaran en contacte emprenedors i inversors Ajuntament de Rubí i BANC han signat un acord de col·laboració per treballar conjuntament en la captació de nous inversors o emprenedors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament i BANC posaran en contacte emprenedors i inversors

Ajuntament de Rubí i BANC han signat un acord de col·laboració per treballar conjuntament en la captació de nous inversors o emprenedors
L’Ajuntament de Rubí és soci adherit de la xarxa catalana privada Business Angels Network de Catalunya (BANC). L’alcaldessa, Carme García, i el president de BANC, Antoni Abad, han signat un acord de col•laboració que ha de permetre a l’administració local actuar, a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), com a centre d’informació, atenció i captació de nous inversors o emprenedors potencials.

BANC aplicarà un descompte del 50 % a les quotes d’inscripció a la xarxa a aquells emprenedors o inversors vinculats directament amb l’Ajuntament. El fet de pertànyer a aquesta xarxa els permetrà gaudir dels serveis que des d’aquesta es presten, com ara diagnosi de projectes, avaluació i informes de plans d’empresa, així com establiment de la fitxa d’emprenedor i del perfil del projecte.

L’Ajuntament posarà a disposició de BANC els recursos necessaris per informar, atendre i captar nous emprenedors o inversors rubinencs.

L’alcaldessa ha explicat que aquesta pràctica és molt estesa al món anglosaxó i una bona sortida per als emprenedors locals necessitats d’inversió. “És una eina molt interessant per aquells que s’adrecen a l’Ajuntament amb una bona idea empresarial i als que guiem per posar-la en marxa”. Ha apuntat.
Abat també ha sintetitzat la iniciativa com “un instrument financer que serveix per apropar els que tenen el capital als que tenen les idees” i ha explicat que l’objectiu dels inversors és poder retirar els seus diners després de 3 a 5 anys per poder reinvertir en nous projectes.

Amb la signatura d’aquest conveni, l’ajuntament de Rubí és el novè que s’adhereix a la xarxa catalana BANC juntament amb Barcelona, Terrassa, Sabadell, Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Castellar del Vallès, Manresa i Vilanova i la Geltrú . Seguint amb aquesta línia, i amb l’objectiu de difondre el concepte dels business angels com una innovadora eina de finançament a l’abast dels emprenedors, la xarxa BANC està gestionant nous acords de col•laboració amb d’altres ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Després de 4 anys de vida, BANC té associats més de 90 inversors i ha gestionat 350 projectes empresarials, dels quals 90 s’han incorporat a la xarxa. Fins ara, s’han invertit 1,7 milions d’euros en la capitalització de 8 projectes empresarials d’arreu de Catalunya.

Més informació a www.bancat.com