Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí se suma a la campanya L’hora del planeta del 27 de març Es tracta d’una apagada simbòlica convocada per WWF per lluitar contra el canvi climàtic. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí se suma a la campanya L’hora del planeta del 27 de març

Es tracta d’una apagada simbòlica convocada per WWF per lluitar contra el canvi climàtic.
Aquest dissabte 27 de març, i durant una hora (de 20.30 a 21.30 h), l’Ajuntament de Rubí apagarà l’enllumenat ornamental del voltant del Castell, els focus de l’illa de vianants ubicats a nivell de vorera, la il·luminació ornamental de la rotonda de l’avinguda de l’Estatut on està situada l’escultura Inèrcia i l’enllumenat de les places Pere Aguilera i Pearson.

Rubí és una de les prop de 6.000 ciutats de tot el món que s’han sumat a aquesta iniciativa global organitzada per l’associació ecologista WWF. A través de “L’hora del planeta 2010”, WWF demana als ciutadans, escoles, universitats, organitzacions, empreses i administracions que apaguin els seus llums durant una hora per reivindicar l’estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu de la mesura és alertar sobre l’escalfament que pateix el planeta i sensibilitzar la població, per això l’Ajuntament també fa una crida a la ciutadania a apagar tots els llums a l’hora programada.

L’any passat, l’Ajuntament de Rubí ja va participar en aquesta acció apagant la il·luminació d’alguns edificis i espais municipals com el Castell-Ecomuseu Urbà, l’edifici central de l’Ajuntament i la plaça Pere Aguilera, així com la rotonda de l’avinguda de l’Estatut. En l’apagada del 2009 hi van participar més de 4.000 ciutats de 88 països, incloent unes 200 ciutats espanyoles.

Eficiència energètica a Rubí

El consistori rubinenc impulsarà aquests any tot un seguit de projectes que, finançats pel Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), permetran millorar l’eficiència energètica a diversos edificis i equipaments municipals. Aquests projectes tenen un pressupost global de 280.000 euros.