Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí participa en el Decàleg per un bon tractament de les dones als mitjans de comunicació Les conclusions es presenten aquest dissabte 23 d’octubre en una jornada internacional de debat a Cornellà. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí participa en el Decàleg per un bon tractament de les dones als mitjans de comunicació

Les conclusions es presenten aquest dissabte 23 d’octubre en una jornada internacional de debat a Cornellà.
L’Ajuntament de Rubí, a través de la regidoria de la Dona, ha col·laborat en l’elaboració del Decàleg per un bon tractament de les dones als mitjans de comunicació impulsat des de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. Rubí és un dels 26 ajuntaments que forma part d’aquest observatori creat l’any 2000, per fomentar una reflexió crítica davant de continguts sexistes i discriminatoris dels mitjans de comunicació i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

De les conclusions extretes per l’Ajuntament, que seran presentades en una Jornada Internacional de debat que se celebrarà el pròxim 23 d’octubre a Cornellà coincidint amb el 10è aniversari de l’Observatori, destaquen com a qüestions més valorades pel col·lectiu de dones que van participar:

1.- Donar més visibilitat a les biografies de les dones professionals d’ara i d’abans a través de les webs municipals i oferir aquests espais a través de la xarxa a les dones perquè donin a conèixer la seva trajectòria a la resta de la ciutadania.

2.- Proposar que el Consell Audiovisual de Catalunya controli, a través d’un departament concret, els continguts sexistes als mitjans de comunicació.

3.- Incloure als homes professionals en les formacions i accions de treball relacionades amb temes de gènere i mitjans de comunicació, per tal de sensibilitzar-los envers aquesta temàtica.

4.- Promocionar a les dones en càrrecs directius i de responsabilitat i/o àmbits masculinitzats en els mitjans de comunicació.

5.- Fer visible l’existència del decàleg per al tractament de les violències als mitjans de comunicació perquè arribi a tota la població, incloent-hi la formació i campanyes de sensibilització al respecte.

Altres conclusions que també es van extreure van ser promocionar l’accés de les dones com a creatives publicitàries, oferir una formació de base a les dones en quant a comunicació, autoestima i seguretat per adreçar-se als mitjans de comunicació, proposar la creació d’un manual de bones pràctiques als col·legis de periodistes, dissenyadors, publicistes, etc., i demanar la regulació dels conceptes de salut / imatge per donar missatges clars i verídics a través dels mitjans.

Més informació sobre la jornada.