Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí incentiva l’estalvi energètic a les escoles de la ciutat El projecte europeu Euronet 50/50 permet als centres reduir en energia. La meitat de l’estalvi aconseguit arribarà a les escoles en forma de subvenció directa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí incentiva l’estalvi energètic a les escoles de la ciutat

El projecte europeu Euronet 50/50 permet als centres reduir en energia. La meitat de l’estalvi aconseguit arribarà a les escoles en forma de subvenció directa.
L’Ajuntament de Rubí ha impulsat el projecte Euronet 50/50 a les escoles de la ciutat. L’objectiu és que els centres d’ensenyament redueixin la seva despesa en consum energètic mentre el consistori es compromet a retornar a les escoles la meitat de l’estalvi aconseguit mitjançant una subvenció directa. El projecte pretén motivar així la comunitat educativa de Rubí i alhora potenciar la vessant pedagògica entre els escolars sobre la reducció del consum energètic.

El projecte parteix del compromís de l’Ajuntament de Rubí de reduir el consum energètic a les instal·lacions de caràcter públic de la ciutat. Les escoles, grans consumidores d’energia, són de les primeres on començar aquesta tasca, a més de divulgar entre els més joves de la ciutat el valor per la preservació del medi ambient. Durant el 2012 s’ha presentat la iniciativa a les escoles, que ja han mostrat el seu interès a desenvolupar durant el 2013 el projecte Euronet 50/50. El passat mes de desembre va tenir lloc la primera reunió de seguiment.

Per tal que aquest projecte tingui èxit es constitueix a la pròpia escola l’anomenat “Equip Energètic”. Aquest equip realitzarà tasques de seguiment del projecte i calcularà els estalvis aconseguits. L’Equip Energètic estarà format per membres de la comunitat educativa (conserges d’escoles, AMPAS, professors...) i tindrà l’assessorament de membres del projecte Rubí Brilla de l’Ajuntament.

El punt de partida del projecte són les dades del consum de llum, gas i aigua dels centres escolars dels darrers tres anys (2009-2011) que l’equip del Rubí Brilla ha recopilat. Aquestes dades serviran per confirmar posteriorment si la feina realitzada per l’escola ha donat resultats i obtenir l’estalvi energètic aconseguit per part de cada centre.

D’aquesta manera es calcularà tant l’estalvi en electricitat com en calefacció a cada escola. El resultant serà una quantitat econòmica, la meitat de la qual percebrà el centre per destinar a les necessitats pròpies de cadascun d’ells. L’altra meitat s’invertirà en projectes d’eficiència energètica per seguir augmentant l’estalvi energètic a les escoles de la ciutat.

El projecte Euronet 50/50 acabarà a finals del 2015. Al novembre de cada any es calcularà l’estalvi assolit a tots els centres d’ensenyament i, al desembre, l’Ajuntament aprovarà la subvenció per la qual les escoles rebran el 50% de l’estalvi aconseguit.