Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí impulsa un Espai educatiu per les famílies amb la Diputació de Barcelona Es programaran reunions periòdiques per debatre diversos aspectes de l’evolució dels infants en cada etapa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí impulsa un Espai educatiu per les famílies amb la Diputació de Barcelona

Es programaran reunions periòdiques per debatre diversos aspectes de l’evolució dels infants en cada etapa.
L’Ajuntament de Rubí està impulsant, des d’aquest inici de curs i fins al juny de 2012, la creació d’un Espai Educatiu per i amb les famílies en coordinació amb la Diputació de Barcelona. Aquest projecte, amb una durada de dos cursos escolars, crearà un espai real de debat en què podran participar tots els col·lectius de persones implicades en les diverses etapes educatives i de desenvolupament dels infants de la nostra ciutat, es a dir, des de les famílies als professors dels centres escolars, passant pels educadors de les escoles bressols, treballadors de centres sanitaris o entitats de lleure infantil i juvenil de la ciutat.

Amb una periodicitat mensual, l’Ajuntament organitza un debat obert, dinamitzat per la psicòloga M. Jesús Comellas, responsable del Grup d'Investigació, Orientació i Desenvolupament Educatiu (GRODE) del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB, on poden participar tots els membres de la comunitat educativa de la nostra ciutat per tal de crear una xarxa educativa on tinguin cabuda tota la ciutadania. Les sessions s’organitzen el primer dijous de cada mes a la sala de juntes de l’edifici Rubí + D, a les 15 h. Per poder participar en aquest espai no cal cap tipus d’inscripció, només s’ha d’assistir a les sessions que es faran els pròxims dijous 4 de novembre i 2 de desembre de 2010 i 13 de gener, 3 de febrer, 3 de març, 7 d’abril, 5 de maig i 2 de juny de 2011.

En les sessions organitzades fins ara han participat representants d’AMPA d’escoles de primària i d’entitats juvenils de la ciutat, mares i pares d’escoles i instituts a títol individual, i professorat de centres escolars, i s’han proposat els temes bàsics que es podrien tractar: anàlisi de la societat, família, escola i comunicació, ciutat dels infants i criteris educatius, amb aspectes com ara l’alimentació, la gestió del temps, els límits i la protecció dels infants o la comunicació i els mitjans de comunicació, entre d’altres. Els temes definitius seran escollits a la pròxima reunió de la setmana vinent.

Altres projectes d’aquest tipus s’han portat a terme a altres ciutats on ja funciona aquest programa com Torelló, Bigues i Riells, Begues, l’Ametlla, Parets, Badia, el Consorci del Moianès i l’Hospitalet. Cada municipi defineix el seu propi projecte a partir de les necessitats que s’han detectat i s’han decidit abordar, amb temàtiques tan variades com l’alimentació, les conductes o els hàbits en els infants. Algunes de les propostes sorgides en altres municipis arran d’aquest espai educatiu amb les famílies han estat la fira d’Educació de Palau o la guia de serveis de l’Ametlla del Vallès, entre d’altres.