Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí destina 10.000 euros a la crisi humanitària de Gaza i a la lluita contra l’ebola El Consell Municipal de Cooperació i el Consistori han acordat realitzar urgentment aquesta aportació econòmica com a resposta a la situació d’emergència que es viu a Gaza i a l’Àfrica Occidental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí destina 10.000 euros a la crisi humanitària de Gaza i a la lluita contra l’ebola

El Consell Municipal de Cooperació i el Consistori han acordat realitzar urgentment aquesta aportació econòmica com a resposta a la situació d’emergència que es viu a Gaza i a l’Àfrica Occidental
L’Ajuntament de Rubí, a instància del Consell Municipal de Cooperació de la ciutat, durà a terme dues campanyes d’emergència: una per pal·liar la crisi humanitària i iniciar la reconstrucció de Gaza, dotada amb 6.000 euros, i una altra per atendre la població afectada per la malaltia del virus de l’ebola i treballar per aturar la propagació del brot, a la qual ha destinat 4.000 euros. Així es va acordar a la darrera reunió de la comissió tècnica de treball del Consell Municipal de Cooperació.

Pel que fa a la reconstrucció de Gaza, el Govern palestí i l’ONU consideren que faran falta 9.000 milions d’euros per rehabilitar aquesta zona. Durant els 50 dies que ha durat l’operació militar israeliana, gairebé 18.700 cases han estat arrasades o han patit danys greus. Segons l’ONU, almenys 108.000 persones han perdut casa seva i tot el que tenien a dins. Altres edificis, com ara les mesquites, han estat objecte de les bombes: 71 han estat reduïdes a runa i 205 més han quedat danyades. A més, la destrucció d’aquest estiu se suma a la d’ofensives anteriors, els danys de les quals encara no s’han pogut reparar del tot.

Es calcula que per tornar a aixecar les cases derruïdes són necessaris gairebé 2.000 milions d’euros. Al sector energètic s’ha d’invertir uns 190 milions; en educació, 111 milions; en sanitat, 130, i en infraestructures, 1.187 milions d’euros.

Pel que fa a l’ebola, l’Ajuntament aportarà el seu granet de sorra per evitar frenar l’expansió d’aquesta malaltia que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha provocat 3.685 casos, dels quals 1.841 han mort. La major taxa de mortalitat s’ha registrat a Guinea, on ha arribat al 64%, mentre que a Libèria i a Sierra Leona se situa al 51% i al 39%, respectivament.

L’OMS calcula que es necessiten uns 12.000 sanitaris nacionals als països afectats, a més d’uns 750 experts internacionals en febres hemorràgiques, el grup de malalties al qual pertany l’ebola.