Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ajorna temporalment la fira de la infància i la joventut per incrementar l’estalvi La campanya de promoció de comerç per aquest Nadal incentiva que la ciutadania es quedi a comprar a Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ajorna temporalment la fira de la infància i la joventut per incrementar l’estalvi

La campanya de promoció de comerç per aquest Nadal incentiva que la ciutadania es quedi a comprar a Rubí.
L’Ajuntament de Rubí ha decidit suspendre temporalment la Fira de la Infància i la Joventut, que l’any passat es va celebrar de forma descentralitzada als barris, “per tal d’intentar reduir la despesa municipal pel que fa a les inversions en infraestructures que ha de fer el consistori”, ha dit la regidora de Cultura, Neus Muñoz, en la presentació de les activitats de Nadal que la ciutadania podrà gaudir en les pròximes festes nadalenques. Segons la regidora, l’Ajuntament “no renuncia a tornar a organitzar aquesta fira si no que l’ajorna, amb la intenció de recuperar-la quan la situació econòmica millori”.

Tot i això, el consistori ha preparat un ventall d’activitats on hi ha algunes novetats, com ara dues sessions gratuïtes de cinema infantil a La Sala, l’avançament del començament de la Cavalcada de Reis a les 18.30 hores “per adaptar els horaris als més petits” – ha assegurat la regidora -, qui no ha aportat més informació sobre l’arribada dels reis d’Orient a la ciutat per mantenir la màgia fins a aquella nit. A més, hi ha la participació de més de 40 entitats i associacions de la ciutat que han col•laborat per organitzar diferents propostes, “sense la col·laboració dels quals aquesta campanya de Nadal no hauria estat possible“, ha afirmat Neus Muñoz. Així, el Nadal arribarà als barris de la mà del Pare Noel, del carter Reial i del Reis d’Orient gràcies a la participació de diverses associacions de veïns que ha organitzat aquests actes, mentre altres entitats faran exposicions, concerts de música, pessebres, representacions teatrals, quinto de Nadal, una fira d’art, un mercat solidari, etc.

D’altra banda, el Mag Rubisenc tornarà a obrir les portes del Castell els dies 2 i 3 de gener per recollir les cartes dels nens i nenes de la ciutat i tornar a descobrir els secrets del seu laboratori als infants que s’apropin al seu campament.

La Fira de Nadal, del 12 al 27 de desembre

Altres activitats que la ciutadania podrà gaudir en les pròximes dates nadalenques seran les que s’organitzen al voltant de la Fira de Nadal que se celebrarà a la plaça de la Nova Estació del 12 al 27 de desembre. Amb unes 40 parades, aquest esdeveniment, que s’inaugurarà el 12 de desembre a les 17 hores, tindrà a més tallers de titelles, de globoflèxia, de decoració d’espelmes, de màgia, de cuinetes, etc, que s’amplien a 3 hores de durada i es faran cada tarda de 17 a 20 hores els dies laborables i d’11 a 13 h i de 17 a 20 hores els caps de setmana; i espectacles de teatre, titelles, animacions i màgia, entre d’altres cada dia. També hi haurà un espai de joc per als més menuts (de 0 a 3 anys) a la carpa petita.

“Per Nadal, M’agrada Rubí”

La fira forma part de la Campanya de Nadal que l’Ajuntament organitza per les festes nadalenques per incentivar el comerç a la nostra ciutat, que per aquesta ocasió es torna a associar amb l’eslògan “M’agrada Rubí”, que es va començar a utilitzar a l’estiu, però afegint Per Nadal. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Arés Tubau, va expressar, en la presentació de la campanya “Per Nadal. M’agrada Rubí”, que “és important pels comerciants locals que els rubinencs i les rubinenques es quedin a la ciutat en aquestes dates”, ja què això suposa una possibilitat de poder augmentar les seves vendes, i que Rubí està canviant cosa què es reflecteix “en l’apertura de nous comerços i la renovació d’altres”.

La proposta insta als ciutadans i ciutadanes que es facin una foto a la imatge de la campanya que trobaran als comerços adherits i la pugin a la web www.rubidigital.net/magradarubi/, per després acudir a la Botiga de Rubí on es comprovarà que aquesta imatge es troba a la web i s’obsequiarà als 500 primers usuaris/es amb una manta polar.

A més de les activitats de la Fira de Nadal, també hi haurà diverses activitats organitzades per associacions de comerciants i per la Federació de Comerciants de Rubí, com ara la Festa del Teatre al Mercat Municipal, una xocolatada dels comerciants de Ca n’Oriol, el Tió Gegant de Rubí que anirà per diversos barris de la ciutat, i el trenet dels comerciants que aquest any presenta 3 itineraris diferents pel Centre, Ca n’Oriol i la zona del Mercat Municipal, i que, amés de adquirir els tiquets als comerços associats, aquest any es podran comprar per 2 euros a la parada de cadascun dels tres circuïts del trenet.