Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aclareix que la senyalització d’orientació de l’illa de vianants és correcta Els senyals s’han col·locat tenint en compte que l’illa està oberta a la nit i que es permet el pas de vehicles autoritzats en horari de càrrega i descàrrega https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament aclareix que la senyalització d’orientació de l’illa de vianants és correcta

Els senyals s’han col·locat tenint en compte que l’illa està oberta a la nit i que es permet el pas de vehicles autoritzats en horari de càrrega i descàrrega
L’Ajuntament de Rubí desmenteix que la senyalització d’orientació urbana que s’ha instal·lat recentment a l’illa de vianants sigui incorrecta. El Consistori ha col·locat tres conjunts de senyals al llarg d’aquest eix peatonal. El primer està ubicat a l’avinguda de Barcelona, just abans de l’encreuament amb el c/ Llobateras; el segon s’ha col·locat abans de la confluència amb els carrers de Pere Esmendia i de Sant Cugat; i el tercer s’ha instal·lat al passeig de Francesc Macià, abans de l’encreuament amb el c/ Montserrat.

Aquests senyals s’han ubicat estratègicament per evitar generar confusió als vehicles que creuen l’illa de vianants pels carrers tranversals. Així, a l’estar col·locats uns metres abans d’aquests encreuaments, no són visibles per als vehicles que circulen pels carrers Llobateras, Pere Esmendia i Montserrat, ja que estan d’esquena.

En canvi, sí que són visibles pels que circulen per l’interior de l’illa de vianants. I és que cal tenir en compte que aquest eix peatonal està obert entre les 21.30 h i les 7.30 h i que, a més, també hi poden circular vehicles autoritzats en horari de càrrega i descàrrega (entre les 7.30 h i les 10.30 h, i entre les 14 h i les 16.30 h). En aquest sentit, cal indicar a aquests vehicles com sortir de l’illa de vianants i la ubicació de diferents equipaments d’interès, com ara el CAP Mútua, la comissaria dels Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament o l’aparcament del Mercat municipal, que està obert les 24 hores del dia.

Segons la regidora d’Espai Públic, Obra Pública i Mobilitat, Belén Meneses, “amb aquesta primera fase millorem notablement la carència històrica de senyalització d’orientació a la ciutat, que està previst que continuem millorant amb el Pla d’inversions”.