Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es compromet a arranjar el col·lector de Xercavins L’Ajuntament de Rubí i l’ACA han mantingut recentment una trobada en la qual han acordat aquest compromís, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es compromet a arranjar el col·lector de Xercavins

L’Ajuntament de Rubí i l’ACA han mantingut recentment una trobada en la qual han acordat aquest compromís, entre d’altres.
L’Ajuntament de Rubí s’ha reunit recentment amb la Direcció de l’Àrea de Sanejament de l’Associació Catalana de l’Aigua (ACA) per tal de tractar diverses qüestions, entre elles, l’estat i el comportament del col·lector en alta que transcorre pel torrent de Can Xercavins.

En aquesta trobada, s’ha acordat redactar un projecte de rehabilitació per sanejar les deficiències existents en aquest col·lector que recull el sistema de sanejament de les urbanitzacions de Castellnou, Can Mir, Can Solà i una part de Sant Muç. També s’ha acordat donar prioritat a la seva execució durant l’any vinent i que l’ACA es dotarà d’una partida pressupostària per fer-se’n càrrec de l’execució. L’Ajuntament, per la seva banda, s’ha compromès a finançar la redacció del projecte executiu.

Darrerament, aquest col·lector ha patit diverses incidències en dos trams que han obligat al consistori a realitzar-hi actuacions de neteja i sanejament per tal de solucionar els problemes detectats en aquests punts. La despesa municipal en aquest sentit al llarg del 2009 ha estat d’uns 14.000 €. Cal recordar, però, que aquest col·lector forma part d’un sistema de clavegueram en alta i per tant, és competència d’explotació i de manteniment de l’ACA.

En aquesta reunió també s’ha concretat l’execució de les obres per al 2010 del col·lector en alta que enllaçarà el clavegueram d’una part de Sant Muç, Can Ximelis i Can Serrafossà amb la EDAR de Rubí. Es tracta d’un col•lector que segueix els torrents Fondo i Can Balasc i que té un pressupost d’1,7 milions d’euros. En aquest sentit, l’ajuntament farà l’execució del projecte mitjançant un conveni específic amb l’ACA.

També s’ha comentat que en breu estarà redactat el projecte del col·lector en alta per continuar el sistema de clavegueram de Can Barceló cap a la EDAR de Rubí, i que passa pels torrents de Can Pi de la Serra i Can Galí. El pressupost estimat és d’1,3 milions d’euros i la seva execució està prevista per al 2011.