Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jazztel porta la fibra òptica a més de 25.500 llars rubinenques L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la companyia de telecomunicacions per facilitar el seu desplegament a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jazztel porta la fibra òptica a més de 25.500 llars rubinenques

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la companyia de telecomunicacions per facilitar el seu desplegament a la ciutat
L’Ajuntament de Rubí i Jazztel, un dels principals proveïdors de serveis de telecomunicacions amb xarxa pròpia a Espanya, han arribat a un acord per al desplegament de fibra òptica fins a la llar (FTTH – fiber to the home) a la nostra ciutat. Els treballs, que ja s’han iniciat i que està previst que finalitzin abans de setembre, permetran que aquesta tecnologia arribi a més de 25.500 habitatges, locals comercials i empreses, amb la finalitat de proporcionar als rubinencs i rubinenques connexions de banda ampla d’accés a Internet ultraràpides.

La tecnologia FTTH, molt present en països com els Estats Units i el Japó, és una infraestructura de futur que possibilitarà a la ciutadania de Rubí accedir en les millors condicions de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ampla i televisió, i facilitarà, a més, connexions multidispositiu dins d’un mateix habitatge. Cada fil de fibra òptica, amb un diàmetre amb prou feines més gran que el d’un cabell humà, substitueix fins a 64 parells de coure, i té capacitat per transportar una quantitat de dades molt superior a la resta de tecnologies.

L’acord per al desplegament de la fibra òptica de Jazztel a Rubí s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de facilitar al màxim a les operadores la implantació de serveis avançats a la ciutat. Tal com ha destacat l’alcaldessa, Carme García, aquesta “era una demanda històrica” i, des de feia anys, l’Ajuntament treballava per donar-li resposta, explorant diverses possibilitats. Per a la primera edil, el desplegament que inicia ara Jazztel és cabdal perquè “Rubí segueixi sent una ciutat econòmicament potent”.

José Miguel García, conseller delegat de Jazztel, ha explicat aquest dilluns que, un cop finalitzada la implantació de fibra òptica a càrrec de la seva empresa, Rubí serà una de les 50 ciutats d’arreu del món amb un grau de penetració de l’FTTH superior al 50%. De fet, gràcies a la suma de les xarxes de Telefònica i de Jazztel, el municipi superarà el 90% d’implantació d’aquesta tecnologia. “Serà un canvi tecnològic molt important”, ha declarat García.

Segons ha explicat el conseller delegat de Jazztel, el fet que Rubí hagi estat una de les poblacions escollides per l’operadora per desplegar la fibra òptica fins a la llar té a veure amb l’alt grau de penetració de la banda ampla a la ciutat, així com amb el gran nombre de clients que hi té Jazztel.

L’FFTH és considerada la millor opció tecnològica de desplegament de xarxa per fer front al futur tràfic de dades, ja que ofereix una major amplada de banda, velocitat simètrica (mateix valor de baixada que de pujada) i un major potencial per a les necessitats futures.

La instal·lació de fibra òptica, a més, és senzilla i no suposa la realització d’obres rellevants a la via pública per al seu desplegament, a banda de ser una infraestructura molt més duradora i totalment passiva, ja que no transporta electricitat, cap dels seus elements intermitjos requereix de subministrament elèctric per funcionar i no emet cap classe de radiació electromagnètica.

En aquests moments, Jazztel s’està posant en contacte tant amb els administradors de finques com amb les comunitats de veïns de les zones de desplegament per sol·licitar els permisos pertinents i facilitar així la implantació de la xarxa.

5,9 milions d’euros d’inversió

El projecte empresarial de Jazztel a la ciutat de Rubí per al desplegament de fibra òptica és de gran envergadura i contempla una inversió total de 5,9 milions d’euros per arribar a més de 25.500 habitatges, locals comercials i empreses. La companyia calcula que, a banda dels llocs de treball directes, aquest desplegament farà necessària la subcontractació d’empreses locals, generant al voltant de 120 llocs de treball, entre directes, indirectes i induïts.

Jazztel és un dels principals proveïdors de serveis de telecomunicacions amb xarxa pròpia a Espanya i forma part de l’Ibex 35 a la Borsa espanyola. La companyia compta amb 1.449.625 clients d’ADSL i 1.165.504 clients de mòbil. Actualment, Jazztel està desenvolupant un ambiciós projecte de desplegament de fibra òptica fins a la llar que permetrà l’accés a Internet d’alta velocitat als seus clients en les principals províncies espanyoles. La companyia disposa des de 2005 d’una xarxa de pròxima generació (NextGeneration Network o NGN), la primera d’aquestes característiques a Espanya i una de les més modernes de la Unió Europea.