Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Infants i gent gran reflexionen sobre la mediació ciutadana en el marc d’un taller intergeneracional Els participants consideren que tots dos col·lectius han de conèixer-se més per poder ser més tolerants els uns amb els altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Infants i gent gran reflexionen sobre la mediació ciutadana en el marc d’un taller intergeneracional

Els participants consideren que tots dos col·lectius han de conèixer-se més per poder ser més tolerants els uns amb els altres.
L’Ajuntament de Rubí ha convocat els membres del Consell de la Gent Gran i del Consell dels Infants a un taller intergeneracional per treballar aquelles “habilitats socials” que resulten molt útils i efectives a l’hora de resoldre determinats conflictes. L’objectiu d’aquesta activitat ha estat debatre i definir tot un seguit de reptes per aconseguir una ciutat més cívica i tolerant.

El taller ha comptat amb l’assistència de més d’una quarantena de participants, que prèviament han posat en comú les reflexions i la feina feta pel Consell de la Gent Gran i el Consell dels Infants durant dos tallers sectorials celebrats anteriorment. Tot seguit, els participants s’han dividit en 4 grups (integrats per membres de tots dos consells), cadascun dels quals ha treballat un tema diferent: comunicació intergeneracional, oci i temps lliure, ús de l’espai públic i relacions des de les diferències.

Un cop debatuts aquests temes, dos representants de cada grup han exposat les conclusions a què han arribat a la resta i, posteriorment, s’han definit les conclusions finals. Entre d’altres, els participants en aquest taller creuen que caldria que totes dues generacions parlessin més entre elles i que es coneguessin més per, d’aquesta manera, poder ser més tolerants envers l’altre col·lectiu. Troben necessari que tots plegats aprenguin a no tenir prejudicis i consideren que, especialment la gent gran, ha de fer un esforç per conèixer la realitat de la gent jove per poder ser més tolerant. En aquest sentit, han recordat que ells també van ser joves anys enrere. Segons els membres del Consell de la Gent Gran i del Consell dels Infants, un dels problemes actuals és que, mentre abans tothom es coneixia, ara fins i tot hi ha veïns d’una mateixa escala que no han parlat mai. I això, segons els participants al taller, provoca que hi hagi més prejudicis. Per últim, també han reflexionat sobre la importància dels espais públics com a espais de convivència.

El taller ha servit per potenciar i desenvolupar totes aquelles “habilitats socials” i comunicatives que necessiten la gent gran i els infants per poder trobar-se, relacionar-se i, així, potenciar les diferències generacionals com un valor, generant compromisos des de la cultura del diàleg, el respecte i la tolerància.