Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent de festa aproparà les festes i tradicions catalanes des de l’Antiga Estació La mostra, amb imatges originals dels anys 50, es podrà visitar fins a finals de setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gent de festa aproparà les festes i tradicions catalanes des de l’Antiga Estació

La mostra, amb imatges originals dels anys 50, es podrà visitar fins a finals de setembre.
L’exposició Gent de Festa, que inaugurarà la temporada expositiva de l’Antiga Estació després del descans de l’estiu, aproparà a les persones visitants a les festes i tradicions catalanes i la seva implicació social, a través d‘uns panells amb fotografies originals de la dècada del 50 del segle XX, que mostren elements folklòrics d’intensa participació popular, com la sardana, els gegants, els capgrossos, etc.

Catalunya és un país de festes en les quals la gent participa intensament, ja que la festa fa més flexibles les relacions socials i aplega gent de totes condicions, classes i edats, estenent les relacions humanes més enllà de la família i del propi grup social.

La mostra està organitzada per l’Associació de Geganters de Rubí amb la col•laboració del Museu Etnològic de Barcelona (MEB), i inclou fotografies de l’arxiu fotogràfic d’aquest equipament cultural. La inauguració es farà el dijous 5 de setembre a les 19 h, dia que obrirà les portes al públic, i es podrà visitar fins el 28 de setembre.

Com a novetat, aquesta exposició comptarà amb la conferència “Gent de Festa avui”, a càrrec d’Enric Miro, cap d’exposicions i difusió del MEB, el dia 6 de setembre a les 20 h, a l’Antiga Estació.

L’espai expositiu Antiga Estació es troba al carrer Historiador Serra, s/n i el seu horari d’obertura és de dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h i de 16.45 h a 20.15 h, dissabtes de 10 h a 13.30 h.