Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Frater-Nadal comença a repartir aliments en un nou local gràcies al suport de l’Ajuntament L’espai, situat al carrer Doctor Gimbernat, permet fer la distribució d’aliments més còmodament i preservar millor la privacitat de les famílies https://www.rubi.cat/ca/ajuntament/comunicacio/sala-de-premsa/notes/frater-nadal-comenca-a-repartir-aliments-en-un-nou-local-gracies-al-suport-de-l2019ajuntament/@@images/image/preview

Frater-Nadal comença a repartir aliments en un nou local gràcies al suport de l’Ajuntament

L’espai, situat al carrer Doctor Gimbernat, permet fer la distribució d’aliments més còmodament i preservar millor la privacitat de les famílies

L’entitat Frater-Nadal, vinculada a l’Església Evangèlica de Rubí, ha traslladat el seu repartiment setmanal d’aliments a un nou local situat al carrer Doctor Gimbernat, 44. El canvi ha estat possible gràcies a la subvenció que li atorga l’Ajuntament per al desenvolupament de la seva activitat. El Consistori també ha col·laborat en la localització d’aquest espai, que l’entitat ha llogat per un període de deu anys.

Amb el trasllat, s’han millorat sensiblement les condicions en què es realitzava la distribució d’aliments a l’anterior ubicació de l’Església Evangèlica. La major amplitud del local permet emmagatzemar i repartir els productes de manera més còmoda, però també facilita que els usuaris no hagin de fer cua al carrer, cosa que ajuda a preservar millor la seva privacitat. D’aquesta manera també s’elimina el problema de seguretat que es generava al carrer Colom com a conseqüència de l’acumulació de persones a l’exterior de l'església i que va obligar l’Ajuntament a tancar aquesta via un cop a la setmana, coincidint amb les hores de repartiment.

Jonathan Navarro, pastor de l’Església Evangèlica de Rubí, ha recordat que l’anterior situació “ja era molt difícil” i s’ha mostrat content “de poder oferir un servei més digne per als beneficiaris i també més còmode per a la ciutat”. En el marc d’una visita al nou local, l’alcaldessa, Carme García, també ha destacat les millores que ha representat el trasllat, així com la important tasca que realitza Frater-Nadal: “És una de les entitats més importants que fan la feina de distribució del Banc dels Aliments [...]. Agraïm la feina dels voluntaris, que fa molts anys que hi estan treballant. Estem parlant d’un dret, no de caritat”.

El nou local té una extensió de 288 metres quadrats distribuïts en una única planta. L’espai inclou una zona d’emmagatzematge per als aliments, una sala d’espera i un punt d’atenció format per cinc taules convenientment separades per garantir al màxim la intimitat dels usuaris.

El local del carrer Doctor Gimbernat té la mateixa capacitat d’emmagatzematge que l’anterior –70 tones d’aliments– però ara ja no cal distribuir els productes en diferents dependències ni moure’ls per permetre la realització de les activitats del temple protestant.

Un servei molt necessari

En funció del mes, l’entitat Frater-Nadal atén entre 650 i 750 famílies amb dificultats econòmiques, el que equival a més de 2.550 persones. El repartiment d’aliments es fa un cop a la setmana –els dijous–, i està organitzat de tal manera que cada dia hi passen entre 130 i 150 famílies, és a dir, que cadascuna recull productes una vegada al mes. Totes aquestes persones han passat prèviament pels Serveis Socials de l’Ajuntament.

En aquests moments, Frater-Nadal compta amb una quarantena de voluntaris, que s’encarreguen de diverses tasques. El repartiment d’aliments al nou local va iniciar-se el passat 13 de novembre, mentre que la distribució de roba segueix fent-se a l’Església Evangèlica.