Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta l’Informe de Salut Local de Rubí, realitzat per la Diputació de Barcelona La regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones senyala que l’estudi pot ajudar a planificar en matèria de salut. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es presenta l’Informe de Salut Local de Rubí, realitzat per la Diputació de Barcelona

La regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones senyala que l’estudi pot ajudar a planificar en matèria de salut.
Rubí és una de les 24 ciutats a les quals la Diputació de Barcelona acaba de lliurar l’Informe d’Indicadors de Salut Local (ISL) que realitza el Servei de Salut Pública d’aquest organisme. L’estudi ha estat presentat per la regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, per qui aquesta informació seleccionada i treballada “ens servirà per poder estudiar tendències en l’àmbit de la salut, ja que és una informació que s’anirà actualitzant de forma anual, que ens permetrà poder oferir un millor servei a la ciutadania i planificar de forma més precisa en matèria de salut pública”.

L’informe, que inclou una anàlisi de l’any de referència (2009) a més de l’evolució dels indicadors en el darrers 10 anys, recull dades de la població empadronada a Rubí referents a l’estructura poblacional, la salut reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs, la mortalitat i la morbiditat (quantitat de persones afectades per cada malaltia) atesa a nivell hospitalari (hospital d’aguts, sociosanitaris i de salut mental). L’estudi és un instrument únic i de gran potencialitat, amb 90 indicadors de salut, per conèixer quin és l’estat de salut de la població a nivell local, identificar possibles necessitats i desigualtats de salut, poder prioritzar les intervencions en matèria de Salut Pública, i avaluar les polítiques municipals en aquest sentit.

De les dades de l’informe s’extreu que la població de Rubí ha crescut per sobre de la mitjana de la província, arribant als 72.987 habitants en el 2009, que suposa un increment del 24,45% (58.646) respecte a les dades de població de l’any 2000, i que el grup d’edat més nombrós és el situat en la franja dels 30 al 39 anys amb 14.594 persones. Pel que a l’índex d’envelliment de la població, es manté en nivells inferiors a la mitjana catalana, ja que al 2009 aquest percentatge era de 72,3 persones més grans de 64 anys per cada 100 de 0 a 14 anys, mentre que a Catalunya la mitjana és de 106 persones.

Actualment, només 24 poblacions de la província de Barcelona disposen d'aquest informe d’indicadors de salut: Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Granollers, Igualada, la Garriga, Manlleu, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Pineda de Mar, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Sitges, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.