Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'És possible reduir el cost de la factura elèctrica de l’institut?' guanya la 15èna edició del Premi de Recerca Miquel Segura El treball ha estat presentat per Albert Vitoria i Christian Ato de l’Institut Duc de Montblanc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

'És possible reduir el cost de la factura elèctrica de l’institut?' guanya la 15èna edició del Premi de Recerca Miquel Segura

El treball ha estat presentat per Albert Vitoria i Christian Ato de l’Institut Duc de Montblanc.
El treball “És possible reduir el cost de la factura elèctrica de l’institut?” presentat pels alumnes Albert Vitoria i Christian Ato de l’Institut Duc de Montblanc ha estat el guanyador de la 15èna edició del Premi de Recerca Miquel Segura, en un acte en què també es van presentar les bases de la 16èna convocatòria i el llibre editat per l’Ajuntament “L’avortament, cap imposició en la decisió“ d’Eva Gómez, alumna de l’Institut J.V. Foix que va guanyar al 2013.

El jurat, que va destacar l’elevat nivell dels 18 treballs presentats en aquesta edició, va considerar com a finalistes i amb menció honorífica els treballs “La premsa rubinenca de la Segona República i la d’avui” d’Aina Milà de l’Institut Duc de Montblanc (3r finalista), “Buscant solucions: Gliobastoma multiforme” de Judit Navarro de l’Institut L’Estatut (2n finalista) i “Simulacions computacionals de gel interestel·lar” de Jefferson Aguirre, Yeray Gabaldón i Marc Guisado Canals (1r finalista).

En l’acte de lliurament, al qual van assistir l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i la regidora d’Educació, Belén Meneses, acompanyats de familiars de Miquel Segura, s’ha ofert la conferència “Cossos, drets i llibertats” a càrrec de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de la Dones.

Realitzats per alumnes d’entre 16 i 18 anys, els treballs d’aquesta edició ha tractat temes tan heterogenis com la vida de les estrelles, la premsa rubinenca a la segona república, simulacions per ordinador, l’estat de les masies de Rubí, la possibilitat de crear sang artificial, la nanotecnologia, la invasió entre espècies, la dansa, la interpretació dels somnis o el càncer. El premi que han rebut els dos alumnes guanyadors està dotat amb 430 euros bruts pels autors/es i 350 euros bruts per al centre educatiu on estudien. A més, l’any vinent, l’Ajuntament editarà “És possible reduir el cost de la factura elèctrica de l’institut” en la col·lecció “Joves Investigadors”, que serà presentat en la pròxima edició a l’abril de 2015.