Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es manté la prealerta del Pla INFOCAT a Rubí per l'elevat risc d'incendis forestals Les altes temperatures registrades durant les últimes hores han portat la Generalitat a emetre aquest avís. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es manté la prealerta del Pla INFOCAT a Rubí per l'elevat risc d'incendis forestals

Les altes temperatures registrades durant les últimes hores han portat la Generalitat a emetre aquest avís.
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha emès un comunicat d’avís de prealerta del Pla Especial d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT). L’elevat risc d’incendis, com a conseqüència de les altes temperatures que es registren des d’ahir, ha motivat aquest avís.

El Vallès Occidental és una de les 24 comarques de tot Catalunya que en aquests moments es troben en avís de prealerta del pla INFOCAT per l’activació del Pla Alfa en nivell 2. Es tracta del procediment per a realitzar el desplegament tàctic dels efectius de la Subdirecció General d’Agents Rurals Forestals degut a condicions meteorològiques adverses. El Pla Alfa es pot activar en 3 nivells.

La situació de prealerta, però, no comporta l’activació del Pla Especial d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT).

Des del consistori rubinenc es recorda a tots els ciutadans que entre el 15 de març i el 15 d’octubre es prohibeix encendre foc al bosc.

Franges forestals
L’Ajuntament de Rubí, gràcies a la subvenció del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), ha creat 4 franges forestals de protecció d’urbanitzacions. Aquestes franges estan localitzades a Can Serrafossà, Castellnou, Sant Muç i molt a prop del CEIP Joan Maragall.

Es tracta de terrenys forestals situats als marges immediats de les urbanitzacions, que comporten un risc de propagació d’incendis forestals. Precisament, amb aquestes obres el consistori pretén reduir el risc de foc.