Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix l'Associació de voluntaris i voluntàries de protecció civil de Rubí S’ha constituït la nova associació de voluntaris i voluntàries de protecció Civil de Rubí amb 8 membres fundadors, als que cal sumar l’alcaldessa de Rubí, Carme García, que assumeix la Presidència de l’entitat, i el regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Serra, que actuarà en delegació seva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es constitueix l'Associació de voluntaris i voluntàries de protecció civil de Rubí

S’ha constituït la nova associació de voluntaris i voluntàries de protecció Civil de Rubí amb 8 membres fundadors, als que cal sumar l’alcaldessa de Rubí, Carme García, que assumeix la Presidència de l’entitat, i el regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Serra, que actuarà en delegació seva.

Dos dels 8 voluntaris fundadors de l’associació ja han fet tasques similars en altres municipis i, com a veterans, no caldrà que facin el curs preparatori que hauran de passar els membres restants, per convertir-se en voluntaris de ple dret. Fins aleshores seran voluntaris aspirants. Aquest curs servirà perquè coneguin quin és el rol d’un voluntari de protecció civil i en què consisteixen les tasques de suport en les que participaran.
La primera de les activitats que comptarà amb aquests voluntaris i voluntàries serà la Cavalcada de Reis on faran tasques de suport per garantir el correcte desenvolupament de la programació.
A banda, de la seva col•laboració activa en grans esdeveniments de ciutat com la Cavalcada, Carnaval o la Festa Major, aquests voluntaris actuaran com equip de primera intervenció en situacions d’emergència i faran tasques preventives de suport.
L’alcaldessa ha explicat que amb la constitució d’aquesta associació “donem sortida a una demanda ciutadana de persones que havien manifestat la seva voluntat de col•laborar de forma altruista en la ciutat fent serveis propis de protecció civil”.

Els estatuts de l’Associació obren la porta a qualsevol persona major d’edat (i menor de 70 anys) de Catalunya interessada en els objectius de l’entitat, residents preferentment a Rubí i que superi les proves d’aptitud psicofísica i de coneixement que l’associació determinarà.
Aquestes persones tindran suport de la policia local de Rubí i del servei de Protecció Civil.
En l’acte de constitució d’aquesta tarda, a banda de designar l’Alcaldessa i el regidor Serra com a presidenta i persona delegada, també s’han nomenat el secretari, la tresorera i el cap operatiu de l’associació (que serà la persona referent per la distribució de les tasques assignades, als diferents membres de l’entitat). La persona que ocuparà aquest lloc és José Luís Cuadrado, un rubinenc que ja té experiència prèvia en voluntariat de protecció civil.