Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a una agent de la policia local que porta prop de vint anys al cos Asunción: “Dones un tracte humà als ciutadans i mires de ser sincer i t’ho agraeixen” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entrevista a una agent de la policia local que porta prop de vint anys al cos

Asunción: “Dones un tracte humà als ciutadans i mires de ser sincer i t’ho agraeixen”
Fa prop de 20 anys que pertany a la Policia Local i considera que tot aquest temps dedicat al cos ha estat satisfactori. Es va fer policia animada per una percepció juvenil, però dues dècades després no es penedeix de la seva decisió.

Què és el que el va portar a ingressar a la policia?
Vaig entrar amb 20 anys i des de petita havia volgut ser policia. Em semblava que era un treball diferent a tots els altres, em permetia ajudar a la gent i al mateix temps no estava tancada a un despatx, em permetia fer moltes coses distintes, cada dia era diferent, de fet, cada servei és diferent, mai no saps com es desenvoluparà.

Aquesta era la seva percepció, però, s’ha complert?
És evident que tenia una imatge idealitzada, però més o menys era com esperava. És clar, que tenim una vareta màgica per arreglar-ho tot i te’n adones que tot te un procés que de vegades és molt llarg.

I pel que fa al seu objectiu d’ajudar als altres?
Cada persona que es dirigeix a la Policia Local té un problema i per aquesta persona és el problema més important, el més greu, per això el que espera és que li donis una solució. El que està clar es que la gent que sol•licita la nostra ajuda rep una resposta, potser no és la que esperava però això no és dolent, necessàriament.

La policia té la solució a tots el problemes?
No, no es tracta d’això. Hi ha problemes que nosaltres no podem solucionar, però potser li dones al ciutadà una orientació, un consell... Moltes vegades un ciutadà et dona les gràcies només per escoltar-ho. La gent en general es agraïda. Jo dono un tracte humà als ciutadans i miro de ser sincera i, en general, això t’ho agraeixen.

Com explicaria el treball de la policia de la manera més senzilla?
Intentem ajudar als ciutadans, no sempre li pots solucionar un problema, però sempre mires d’ajudar, d’aportar alguna cosa.

Està satisfeta de la seva experiència?
Si. El tracte amb el ciutadà és per mi el més gratificant. De vegades t’equivoques, però mires de aprendre d’aquests error per la propera vegada. Estic satisfeta. Fa uns dies ens vam trobar amb un home que tenia problemes amb el seu cotxe i va venir a posar una denuncia. Desprès de parlar amb ell se’n va anar dient “tan malament que parlen de vosaltres i tan bé que m’heu tractat”.

Creu que els ciutadans valoren el seu treball?
Jo crec que, en general si, perquè la seguretat és una cosa que preocupa a la gent i la resposta que es dona, en general, és bona.