Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa l'oficina de control dels 31 projectes finançats amb el FEIL El 4 de febrer és el darrer dia perquè presentin currículum les empreses que vulguin participar en la selecció d’obres d’import menor a 200.000 €. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

En marxa l'oficina de control dels 31 projectes finançats amb el FEIL

El 4 de febrer és el darrer dia perquè presentin currículum les empreses que vulguin participar en la selecció d’obres d’import menor a 200.000 €.
Avui dilluns, 2 de febrer, es posa en funcionament l’oficina municipal de coordinació i seguiment dels projectes finançats pel Fons Estatal d’Inversions Locals, coincidint amb l’aprovació dels plecs dels primers 15 projectes. Aquest organisme intern municipal compta amb 11 persones, forma part d’un dispositiu global en el que s’inclouen totes les àrees municipals, i es coordinarà directament amb la Comissió de seguiment del FEIL.

Aquest model organitzatiu neix amb el doble objectiu de “buscar la màxima agilitat interna i de convertir-se en punt de referència de contacte i informació externa”, ha explicat aquest matí en roda de premsa Àngels Tornero, responsable de la coordinació del dispositiu. El projecte no depèn exclusivament d’un àrea municipal determinada i per això s’ha creat un comitè polític format pels regidors de Desenvolupament Urbà, Roger García, de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, i de Serveis Centrals, Josep Castro. Aquest Comitè polític es tradueix tècnicament en un altre comitè format pels coordinadors tècnics d’aquestes 3 àrees.

31 projectes

En total, el Pla Zapatero finança 31 projectes. D’aquests, 16 tenen un cost de més de 200.000 € i legalment s’han de licitar per un procediment obert, el que significa que qualsevol empresa pot presentar les seves ofertes. La Junta de Govern Local i el regidor delegat, Josep Castro, han aprovat els plecs de condicions de 15 d’aquests projectes i, els de la restant, la construcció del Pla de la Bòbila Saltó, passaran a aprovació la setmana vinent.

Hi ha també 12 projectes amb cost entre 50.000 i 200.000 €. La llei estableix que, per aquests imports, cal fer un procediment de negociat que consisteix en convidar a 3 empreses a presentar ofertes i una d’aquestes farà l’obra. Es preveu que al llarg d’aquesta setmana s’enllesteixin els plecs i que dilluns vinent l’Ajuntament comenci a convidar les empreses que optaran a fer-les.

Els darrers 3 projectes, fins a completar el total de 31, són d’un import inferior als 50.000 € i en tant que contractes menors és l’adminsitració qui decideix qui fa les obres.

Tant les empreses que l’Ajuntament convidarà per als negociats com les que es triaran per executar els contractes menors, hauran d’haver fet arribar el seu currículum professional al consistori, ja sigui via presencial, a través del registre municipal, ja sigui a través de l’apartat www.rubi.cat/inversions on trobarà un formulari dins l’espai destinat al FEIL. L’Ajuntament està elaborant una base de dades amb aquests currículums i exclusivament aquestes empreses podran participar en el procés de selecció.
El termini per presentar el currículum finalitza el dimecres, 4 de febrer, a la mitjanit. Com a molt tard, el 12 de febrer, les empreses seleccionades, hauran rebut la invitació per presentar les seves ofertes.
Totes les obres estaran adjudicades a mitjans de març i finalitzades el 31 de desembre.

L’Alcaldessa, Carme García, ha explicat en roda de premsa que tots els projectes seran explicats als barris afectats. De fet, ha informat que ja ha mantingut la primera trobada amb els representants de l’associació de veïns de Can Fatjó per detallar-los els projectes que afectaran al barri, tant els finançats pel FEIL com pels diners públics municipals per aquest any. L’alcaldessa també ha informat que “ja hem parlat amb les escoles per acabar de lligar els calendaris de les obres per fer-les compatibles amb les classes”.

Carme García, també s’ha referit a l’allau de visites que ha rebut l’apartat d’inversions de la pàgina web municipals des que es va posar en marxa el passat gener. L’alcaldessa ha dit que “fins al dia d’avui s’han rebut 2.300 visites a aquest apartat i les obres més visitades han estat les de millora de l’accessibilitat al Castell i la Bòbila Saltó”.