Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els semàfors de la cruïlla del Casal de la Gent Gran començaran a funcionar aquest dijous El grup semafòric es posarà finalment en marxa gràcies al projecte municipal Barris al dia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els semàfors de la cruïlla del Casal de la Gent Gran començaran a funcionar aquest dijous

El grup semafòric es posarà finalment en marxa gràcies al projecte municipal Barris al dia
El grup semafòric situat a la cruïlla dels carrers Magallanes, Magí Ramentol i Calderón de la Barca ha començat a funcionar aquest dijous al matí. Els dispositius estaven instal·lats des de fa temps però no es podien posar en marxa perquè els mancava el mecanisme que els regula. Finalment, els semàfors s’han condicionat gràcies a una aportació de 2.050,38 euros inclosa al projecte Barris al dia.

Els dispositius començaran a funcionar en proves, cosa que permetrà ajustar-ne la freqüència. La seva posada en marxa ha de suposar beneficis importants per a una cruïlla especialment complicada per al trànsit, ja que en aquesta zona conflueixen, entre d’altres, el Mercat Municipal, l’Escola Maristes i les Escoles Ribas.

El projecte Barris al dia, dotat amb 400.000 euros, és una de les accions incloses al Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha volgut implicar la ciutadania en la priorització d'aquelles actuacions de millora necessàries als diferents barris de Rubí mitjançant un procés participatiu. El pressupost de Barris al dia s'ha dividit a parts iguals entre els sis districtes, destinant a cadascun d'ells 60.000 euros. El consistori ha reservat els 40.000 euros restants per a dues actuacions més: la millora de la senyalització d'orientació urbana i la posada en marxa del projecte de camins escolars.

Barris al dia ha servit per executar més d'un centenar d'intervencions de manteniment de l'espai públic.