Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els primers flocs de neu ja cauen a la ciutat La previsió meteorològica pels pròxim dies apunta que es podria arribar als 5 graus negatius aquest cap de setmana. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els primers flocs de neu ja cauen a la ciutat

La previsió meteorològica pels pròxim dies apunta que es podria arribar als 5 graus negatius aquest cap de setmana.
Les primeres nevades ja han arribat a la ciutat tot i que sense produir cap tipus d'incidències o afectacions viàries de moment. Ara per ara, tampoc s'han suspés les classes a les escoles de la ciutat, tot i que podria fer-se al llarg del matí en funció de l'evolució de les precipitacions, tot i que sí ha estat suspés el Cros Escolar que s'havia de celebrar aquest diumenge a la ciutat així com les activitats esportives previstes a la Pista Francesc Calvo. A més, l'Ajuntament ha tancat de forma preventiva la Finca Font del Ferro.
El comitè d'emergència es reunirà a les 10 h.

Activació del pla d'emergència

L’Ajuntament de Rubí ha activat, en fase d’alerta, el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred. L’adopció d’aquesta mesura ha estat conseqüència de la previsió meteorològica per als pròxims dies, que anuncia una baixada pronunciada de les temperatures i un episodi de fred siberià, acompanyat de glaçades generalitzades.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és previst que es registrin valors negatius fins el proper dimecres, sent dissabte i diumenge els dies en què podria fer més fred (la mínima prevista podria situar-se als -7ºC). Paral·lelament, és previst que les temperatures màximes no superin els 5-7ºC positius. Segons la previsió meteorològica, aquesta tarda, a partir de les 19h, podria nevar a cota zero, podent afectar qualsevol punt del municipi.

Davant d’aquestes previsions, el comitè d’emergències municipal ja ha establert i habilitat els dispositius necessaris per a fer font a la possible nevada, com ara la distribució de sal i la maquinària per poder garantir la mobilitat.

Qualsevol novetat al respecte es comunicarà a través d'aquesta pàgina, del twitter de l’Ajuntament de Rubí i de Ràdio Rubí (tant a la seva pàgina web: www.radiorubi.fm com al facebook de l’emissora municipal). També es podrà seguir aquesta informació a l’apartat de Protecció Civil del web municipal i al mitjà local www.rubitv.cat.