Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nous membres del Consell dels Infants es presenten a l’alcaldessa La nova sessió del Plenari del Consell estableix els temes concrets per treballar durant aquest curs escolar. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els nous membres del Consell dels Infants es presenten a l’alcaldessa

La nova sessió del Plenari del Consell estableix els temes concrets per treballar durant aquest curs escolar.
Els 13 nous membres del Consell dels Infants de Rubí es van presentar ahir a l’alcaldessa de la ciutat, Carme Garcia, amb qui van celebrar el segon dels tres plenaris anuals en què es reuneixen per tractar aspectes relacionats amb la seva ciutat. En aquesta sessió, els 24 membres d’entre 10 i 14 anys que van assistir van escollir com a temes per treballar al llarg d’aquest curs 2009-2010 la difusió del Consell a la ciutadania, problemàtiques concretes de la ciutat i com millorar l’entorn de les escoles. L’última vegada que el Consell es va reunir amb l’alcaldessa va ser el passat mes de maig per provar el sistema de votació electrònica que es va fer servir a la votació per la remodelació de la plaça Doctor Guardiet i per definir l’edició de la Fira del Joc i l’Esport de 2009.

Durant la trobada, els nens i nenes van exposar a l’alcaldessa i a la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, com volien fer la difusió de l’existència del Consell a la ciutat i en quines activitats volen participar per poder fer sentir aquesta veu, ja que el consell és el canal que utilitzen per opinar sobre les coses que passen a la seva ciutat. En aquest sentit, i coincidint la commemoració del Dia Universal de la Infància i el 20è aniversari de la Convenció sobre els drets de l’infant, el proper 20 de novembre la regidora de Serveis a les persones i tres consellers participaran en el programa de Ràdio Rubí “La Vida Continua” per parlar d’aquest tema i de la tasca que desenvolupa el Consell dels infants en relació a la defensa i difusió d’aquests drets.

Interès per la mobilitat a la ciutat

A més, els membres van comentar amb Carme Garcia aspectes de la mobilitat a la ciutat pel que fa a les zones verdes, als aparcaments, als carrils bici, etc. L’alcaldessa els va fer reflexionar sobre les inversions a la ciutat i com s’han de prioritzar per poder cobrir totes les despeses que es generen, quan els va explicar com s’ha hagut d’ajustar el pressupost municipal per fer front a la crisi i com el Fons Estatal d’Inversions Locals (FEIL) ha ajudat a poder millorar aquestes inversions.

Per últim, els consellers i conselleres es van comprometre, com un dels aspectes claus per millorar la seguretat a l’entorn de les seves escoles, a tirar endavant el projecte de camins escolars, que l’Ajuntament posarà en marxa per tal de facilitar als nens i nenes poder anar sols a l’escola a través d’unes rutes predeterminades i senyalitzades. Els membres del consell participaran de forma activa en el disseny d’aquests camins escolars amb una selecció dels elements gràfics que senyalitzin aquestes rutes.

El Consell Consultiu dels Infants es va crear al 1998, com a consell sectorial de caràcter consultiu, amb l’adhesió de la ciutat a la Xarxa de Projectes de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona, i és l’òrgan consultiu i de participació infantil on els infants de les escoles públiques, concertades i privades de la ciutat poden exercir el seu dret a participar, expressar les seves idees i proposar accions concretes per transformar la nostra ciutat.