Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els municipis que demanen la reactivació de l'enllaç l’AP-7 i l’A-2 reben el suport del conseller Nadal Manuel Velasco ha destacat que “ajuntaments i Generalitat sumen esforços en la mateixa direcció”. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els municipis que demanen la reactivació de l'enllaç l’AP-7 i l’A-2 reben el suport del conseller Nadal

Manuel Velasco ha destacat que “ajuntaments i Generalitat sumen esforços en la mateixa direcció”.
Els representants dels municipis afectats per l’aturada de les obres de l’enllaç de l’autopista AP-7 i l’autovia A-2 s'han reunit amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Els consistoris de Castellbisbal, Rubí, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Corbera de Llobregat, Terrassa i Sant Cugat han estat representat per part dels seus alcaldes, alcaldesses o altres membres dels equips de govern municipal. Manuel Velasco, tinent d’alcalde de Rubí, ha estat l’encarregat de transmetre al conseller el posicionament del consistori rubinenc en relació amb la decisió del Ministerio de Fomento d’aturar les obres de l’esmentada infraestructura.

Els assistents a la reunió s’han trobat amb el suport del conseller Joaquim Nadal. Velasco ha assenyalat: “El conseller havia apostat des del principi per la reactivació de les obres i ara manté la mateixa postura. Ha deixat clar que ell és el primer que defensa que aquesta obra s’ha de acabar”. Pel que fa a les implicacions pràctiques d’aquest posicionament, el tinent d’alcalde de Rubí ha confessat que Joaquim Nadal “ja ha fet un primer contacte telefònic amb el Ministre de Foment, José Blanco”.

D’aquesta manera, els alcaldes i alcaldesses d’aquest front comú poden comptar amb la participació del conseller d’Obres Públiques en la delegació que viatgi a Madrid a entrevistar-se amb el ministre. Els representants municipals ja han demanat la trobada amb el màxim responsable de Fomento, però en tot cas, sembla que el conseller Nadal està fent gestions per agilitzar aquesta trobada. “Els ajuntaments i la Generalitat sumen esforços en la mateixa direcció”, ha sentenciat Velasco, en relació amb la reunió amb Joaquim Nadal.

El front comú d’alcaldes i alcaldesses ha insistit en la importància de l’enllaç de l’AP-7 amb l’A-2 com a obra de país i no només a l’àmbit local o comarcal. Per aquest motiu demanaven el suport del representant de la Generalitat. Senyalen els responsables municipals que la infraestructura és vital pel desenvolupament econòmic, però que també hi ha arguments mediambientals i socials per defendre les obres. Manuel Velasco ha recordat que “no es tracta de fer una infraestructura, sinó d'acabar una que ja s’ha executat en més d’un 65%”.

Al juliol, quan es va conèixer la retallada del Ministerio de Fomento en el pressupost per infraestructures, els alcaldes i alcaldesses de les vuit localitats del Vallès Occidental i el Baix Llobregat van signar una declaració conjunta en la qual exigien que aquesta obra no s’aturés. Un mes després, el mateix ministeri va fer públic un increment del pressupost que “indultava” obres que abans s’havien descartat. Malgrat aquest replantejament, l’enllaç de l’AP-7 amb l’A-2 no es va incloure a la llista d’infraestructures prioritàries. L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va lamentar aquesta decisió. Els representats municipals de les localitats afectades encara creuen que el ministeri pot fer un “segon replantejament” i “indultar” també l’obra de l’enllaç per la seva importància pel territori i per tota Catalunya.