Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El trànsit rodat i la prevenció d’incendis, temes prioritaris a la mesa de seguretat de la zona 1 del projecte Compromís de barri Entitats de les urbanitzacions, Can Fatjó, Sant Jordi Parc i Font de la Via han posat en comú amb Policia Local, Mossos d’Esquadra i el servei de Ciutadania i Civisme les problemàtiques en matèria de seguretat d’aquests barris. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El trànsit rodat i la prevenció d’incendis, temes prioritaris a la mesa de seguretat de la zona 1 del projecte Compromís de barri

Entitats de les urbanitzacions, Can Fatjó, Sant Jordi Parc i Font de la Via han posat en comú amb Policia Local, Mossos d’Esquadra i el servei de Ciutadania i Civisme les problemàtiques en matèria de seguretat d’aquests barris.
Més d’una trentena de representants d’associacions de veïns, centres educatius, AMPA’s i comerciants de les urbanitzacions, Can Fatjó, Sant Jordi Parc i Font de la Via han participat a la mesa de seguretat i convivència del projecte Compromís de barri corresponent a la denominada zona 1, que engloba tots aquests barris.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, va explicar als assistents que s’ha dividit la ciutat en 4 zones diferenciades per tal de poder acotar, a nivell territorial, la feina que es fa durant aquestes sessions de treball. Velasco també els va comentar l’objectiu d’aquestes meses de seguretat i convivència: els participants, conjuntament amb la Policia Local de Rubí, els Mossos d’Esquadra i el Servei de Civisme i Ciutadania, han d’elaborar una diagnosi sobre les problemàtiques i les prioritats en matèria de seguretat de cada zona. Posteriorment, amb tota aquesta informació, els dos cossos policials dissenyaran l’operatiu a executar a cada territori.

Després que el cap de la Policia Local, Miquel Pedrosa, el el sotscap dels Mossos d’Esquadra, Roger Sales, i el de l'àrea de Serveis a les Persones, José Luis Ariño, expliquessin les competències de l’àrea que tenen al seu càrrec, els representants de les associacions de la denominada zona 1 van treballar en grups reduïts per tal de definir quins són els principals problemes en matèria de seguretat i convivència que han detectat als seus respectius barris. Un cop feta aquesta feina, van posar els resultats en comú amb la resta del grup.

En general, van coincidir a destacar problemes relacionats amb la via pública i el trànsit rodat (volum important de camions al camí d’Ullastrell –n’han comptat uns 40 per hora–, manca de senyalització dels diferents accessos, que pot dificultar l’arribada d’ambulàncies i altres serveis d’emergències, etc.), la prevenció d’incendis forestals (consideren que la manca de franges perimetrals i la brutícia als torrents pot comportar un risc davant l’arribada de la temporada d’incendis i de la pujada de les temperatures) i els robatoris (sobretot aquells comesos per persones que accedeixen a les parcel·les, fins i tot a plena llum del dia, en busca de ferralla per poder-la vendre posteriorment).

Tant Pedrosa com Sales van emplaçar els participants a aportar el màxim d’informació sobre aquests problemes (dates, llocs, hores...) per tal que els dos cossos de seguretat puguin incidir per millorar-los.

El mes de juliol es tornaran a convocar novament totes les meses de seguretat i convivència, amb l’objectiu de posar en comú el dispositiu elaborat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. En algunes zones ja s’haurà començat a executar i, per tant, es podrà avaluar la seva aplicació. Durant el segon semestre de l’any, aquestes meses canviaran de format i es convertiran en plenaris, en els quals també hi podrà participar la ciutadania. Se’ls explicarà com s’ha treballat fins al moment, la feina feta i els resultats. Els ciutadans podran proposar introduir noves prioritats en matèria de seguretat al dispositiu policial.