Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El temps i la participació acompanyen el primer cap de setmana d’activitats de Sant Roc La cantada d’havaneres va ser l’activitat més nombrosa amb més de 600 participants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El temps i la participació acompanyen el primer cap de setmana d’activitats de Sant Roc

La cantada d’havaneres va ser l’activitat més nombrosa amb més de 600 participants.
Unes 5.000 persones han participat aquest cap de setmana a les activitats de la Festa Major de Sant Roc, considerada la Festa Major petita de la ciutat. L’afluència de públic ha esta considerada un èxit pels organitzadors, que a més han complert l’objectiu de promocionar i difondre la cultura tradicional i popular, amb un programa de 17 actes.

La trobada de gegants de dissabte a la plaça de Pere Aguilera, va obrir les activitats. Les tres colles geganteres de la ciutat (Colla Gegantera del Pinar, Colla de Geganters de l’Escola Teresa Altet i Colla de Geganters de Rubí) van estar acompanyades per la Colla de Geganters de Vilassar de Dalt i l’Associació de Geganters i Grallers de La Vall de Sitges.

Les havaneres de diumenge van ser l’activitat més multitudinària. I van arribar a aplegar a la plaça Catalunya al voltant de 600 persones. Els protagonistes, a més a més dels assistents, van ser els membres del grup rubinenc Blau Mariner que van amenitzar el rom cremat.

El programa del diumenge va comptar amb un elevat nombre de participants infantils. I entre les novetats d’aquest any destaca el concert de música folk i tradicional que va tenir lloc la nit de dissabte a la plaça Catalunya. Els sons del grup Se’n Fa Una van servir per fer una demostració de danses tradicionals d’arreu del món, des de masurques, fins a polques o cercles circassians.

Una de les activitats amb major acceptació ha estat la Xerricada, el concurs de beure a galet alhora que es recita la frase “En el porró de Rubí és on hi trobaràs el bon vi”, ha arribat enguany a l’onzena edició. A la categoria infantil Berta Olmos va ser la primera classificada, seguida per M. Carmen Alonso, Anna Yepes i Jazzmina Bono. Roger Monterde va ser el més hàbil entre els adults seguit per Xavi Cots i Arnau Albert. La implicació de totes les entitats de la Taula de la Cultura Popular i Tradicional és, sense dubte, el secret de la bona acollida d’aquestes festes de Sant Roc, una edició més.

El programa s’ha de completar, amb l’actuació Melodies i sons populars: les excursions per Catalunya de Joan Amades, a càrrec de la cobla de flabiols Els Perdigots, dijous 9 a les 19.30h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler; la inauguració divendres 10 de l’exposició Observar-mirar: dibuixos i gravats de Joaquim Conca, al mateix lloc; i la Trobada de Puntaires, dissabte 18 a la Rambla del Ferrocarril.