Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d'Impuls a l'Ocupació ofereix nous cursos per a aturats i programes per a joves La majoria d’aquestes accions donen dret a l’obtenció d’un certificat de professionalitat i inclouen pràctiques en empreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d'Impuls a l'Ocupació ofereix nous cursos per a aturats i programes per a joves

La majoria d’aquestes accions donen dret a l’obtenció d’un certificat de professionalitat i inclouen pràctiques en empreses
El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí oferirà en els propers mesos diversos cursos de formació professional subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). D’una banda, s’impartiran nou accions del programa de Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), adreçades a persones desocupades de totes les edats. En segon lloc, el SIO oferirà dues iniciatives dirigides específicament al col·lectiu dels joves: el programa integral Joves per l’Ocupació (JPO), pensat per a aturats d’entre 16 i 24 anys, i el programa Fem Ocupació per a Joves, adreçat a nois i noies d’entre 18 i 29 anys.

Les accions del FOAP abasten diversos sectors professionals. Pel que fa a l’àmbit d’administració i gestió, s’impartiran dos cursos d’Anglès: gestió comercial de 220 hores cadascun.

En relació a la fabricació mecànica, s’han previst dues accions: una de Soldadura amb elèctrode revestit i TIG de 720 hores, i una de Mecanitzat per arrencament de llimadura de 630 hores.

En l’àmbit de l’electricitat i l’electrònica, s’oferirà un curs de Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió de 930 hores.

Una altre àmbit de formació del FOAP és el d’energia i aigua. El SIO impartirà un curs de 940 hores d’Eficiència energètica i un de 590 de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques.

Finalment, s’oferiran dues accions de l’àmbit dels serveis socioculturals i a la comunitat dedicades al Treball domèstic (220 hores) i a l’Atenció sociosanitària a persones dependents en el domicili (620 hores).

Tots aquests cursos permetran als seus alumnes obtenir un certificat de professionalitat, amb l’única excepció de l’anglès, que tot a així donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs. Es tracta d’accions amb diferents requisits educatius (estudis primaris, graduat en secundària o batxillerat) i que inclouen un període de pràctiques en empreses, excepte en el cas de l’anglès comercial.

Formació per a joves

El Servei d’Impuls a l’Ocupació de Rubí també oferirà en els propers mesos les accions del programa Joves per l’Ocupació, amb una capacitat per a 50 alumnes, que inclouen tutorització, formació, i acompanyament en l’obtenció del graduat escolar, el retorn al sistema educatiu reglat i la recerca de feina.

D’una banda, s’han previst cursos de 350 hores d’Activitats auxiliars de gestió administrativa, Electromecànica de manteniment, Activitats auxiliars de magatzem, Operacions auxiliars d’elaboració en la indústria alimentària, Activitats auxiliars de comerç i Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics. A més, en el marc de Joves per l’Ocupació, també s’oferirà formació per a l’obtenció del títol de graduat d’ESO a través de l’Institut Obert de Catalunya o els Centres de Formació d’Adults de la Generalitat de Catalunya.

Joves per l’Ocupació s’adreça a nois i noies d’entre 16 i 24 anys inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants d’ocupació.

El SIO també impartirà el programa Fem Ocupació per a Joves, pensat per facilitar a les empreses la contractació de joves d’entre 18 i 29 anys, afavorint la selecció del candidat, la seva formació i l’acompanyament tant del jove com de l’empresa al llarg de tot el procés.

Les persones interessades a assistir qualsevol d’aquests cursos s’han d’adreçar al servei de primera acollida del SIO, a l’edifici Rubí+D, o al web www.impes.cat.

En cas de ser una empresa interessada a participar com a col·laboradora en algun dels programes, ja sigui oferint unes hores de pràctiques o bé participant amb un contracte laboral subvencionat, ha de contactar amb l’oficina de formació del SIO, també a l’edifici Rubí+D, a bé dirigir-se al web www.impes.cat.