Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Barris al Dia desenvoluparà més de 100 accions de millora de l’espai públic a Rubí La voluntat de l’Ajuntament de Rubí és fer una nova edició de Barris al Dia l’any vinent, en el marc del Pla de Mesures Anticrisi 2014-2015 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte Barris al Dia desenvoluparà més de 100 accions de millora de l’espai públic a Rubí

La voluntat de l’Ajuntament de Rubí és fer una nova edició de Barris al Dia l’any vinent, en el marc del Pla de Mesures Anticrisi 2014-2015

La Comissió Cívica vinculada al procés participatiu Barris al Dia, representants de diferents associacions de veïns i d’entitats, i ciutadans a títol individual han assistit el dilluns 23 de setembre a la sessió de retorn de les actuacions a l’espai públic, que en el marc del projecte Barris al Dia, es duran a terme a Rubí abans de finalitzar l’any 2013.


L’Alcaldessa de Rubí, Carme García, que ha presidit la jornada celebrada a l’auditori del Rubí+D, ha agraït la implicació de totes les persones que han col•laborat en les sessions de treball prèvies, “enriquint el procés amb la seves aportacions i la seva participació activa, el que ha contribuït a millorar la planificació tècnica”. Carme Garcia ha qualificat com a molt positiva aquesta experiència, i ha avançat que la voluntat de l’Ajuntament és donar continuïtat al projecte, amb una nova edició de Barris al Dia l’any vinent, si l’escenari econòmic del 2014-2015 ho permet, i comptant com sempre amb el suport de l’oposició. Aquesta edició entraria dins el Pla de Mesures Anticrisi 2014 que ja s’està començant a treballar.

L’objectiu, segons ha explicat l’alcaldessa, és que totes les actuacions que la ciutadania ha prioritzat i d’altres que han sol•licitat en altres espais de debat, però que per motius econòmics o de calendari no es podran assolir en aquest 2013, es puguin tenir en compte i mirar de dur a terme, sempre i quan tècnicament siguin viables, segons la valoració dels experts d’obra pública.

Els assistents a la jornada de retorn han estat informats per l’equip tècnic del servei d’obres i espai públic municipal, sobre quines seran finalment les obres que s’han acordat fer a la ciutat, el cost econòmic aproximat de cadascuna i l’import total final a cada zona, tenint en compte la dotació de 60.000 € per districte que estableix Barris al Dia, que compta amb una partida pressupostària de 400.000 euros, inclosa dins el pressupost aprovat per l’Ajuntament de Rubí, en el marc del Pla de Mesures Anticrisi 2013.

La majoria de les actuacions es concentren en obres de manteniment i millora de l’espai públic, especialment en temes com l’arranjament de voreres, sanejament, mobilitat i seguretat dels vianants.

Totes les obres que es faran han estat proposades i prioritzades per una vuitantena de ciutadans que van participar el passat 15 de juny, en una jornada de treball oberta a tothom. Els participants van formar part del procés participatiu a títol individual o com a representants d’entitats locals o associacions de veïns, i van ser convidats per diverses vies de comunicació directa o indirecta, mitjançant una campanya de comunicació local que es va realitzar durant el mes de maig i juny de 2013.

El següent pas, tal i com va explicar la coordinadora de l’àmbit d’obres i espai públic de l’Ajuntament de Rubí, Montserrat Prat, és demanar pressupostos i iniciar el procés de contractació, amb uns criteris clars de transparència, qualitat tècnica i estalvi, i evidentment tenint en compte en tot moment el marc legal que estableix la llei de contractació. La intenció del consistori és que en la mida del possible i sempre que la naturalesa tècnica de les obres ho permetin, es contractaran empreses de Rubí.

La previsió és que totes les accions estiguin adjudicades a finals d’octubre i les obres quedin finalitzades abans del 2014.