Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna suport als treballadors d'HP i insta la direcció de l'empresa a dialogar amb els sindicats A les plantes de Hewlet Packard de Sant Cugat hi treballen més de 1000 persones, moltes d’elles de Rubí, que poden veure’s afectates per retallades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple dóna suport als treballadors d'HP i insta la direcció de l'empresa a dialogar amb els sindicats

A les plantes de Hewlet Packard de Sant Cugat hi treballen més de 1000 persones, moltes d’elles de Rubí, que poden veure’s afectates per retallades
El ple ordinari de febrer ha aprovat una moció de la Junta de Portaveus de suport als treballadors i treballadores de la planta que Hewlet Parckard té a Sant Cugat, molts dels quals viuen a Rubí, i poden veure’s afectats per la retallada de 5.500 llocs de feina a tota Europa anunciada per la multinacional.

La moció es presenta davant la negativa de l’empresa “a dialogar amb els sindicats les expectatives laborals de les plantes de Sant Cugat” i entenent que els acomiadaments que es proposen “són injustificats, doncs majoritàriament es tracta d’acomiadaments improcedents que són una maniobra per empitjorar els drets laborals de la plantilla actual cobrint moltes vegades aquestes places per personal subcontractat” amb pitjor drets laborals.

La moció continua exposant com a motius per al seu rebuig a la situació plantejada per la multinacional que es tracta d’una empresa “molt arrelada a la comarca i que els terrenys dels seves plantes són de titularitat pública”.

El Ple ha presentat dues mocions més com a propostes de Junta de Portaveus. La primera per evitar l’ús de generadors elèctrics en fires, mercats i altres activitats; i la segona per impulsar mesures que afavoreixin l’augment dels serveis de cerimònies civils al tanatori de Rubí.
Una darrera moció, que ha estat presentada pels grups d’ERC i ICV-EUiA, de suport a Acció Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de TV3 a l’autonomia veïna, també ha estat aprovada amb els vots contraris dels 3 regidors del Partit Popular.