Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l'Ajuntament de Rubí aprova inicialment el pressupost municipal del 2014 Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i ERC) i les abstencions de PP i CIU https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l'Ajuntament de Rubí aprova inicialment el pressupost municipal del 2014

Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i ERC) i les abstencions de PP i CIU

El Ple de l'Ajuntament de Rubí ha aprovat inicialment el pressupost municipal 2014 amb els vots a favor de l'equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU) han facilitat l'aprovació dels comptes municipals per aquest any amb la seva abstenció. Una abstenció vinculada a tot un seguit de transaccions que, en cas de ser acceptades per l'equip de govern, podrien permetre l'aprovació definitiva dels comptes municipals. Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) han votat en contra.

Amb l'aprovació inicial en sessió extraordinària d'aquest dilluns a la tarda, el pressupost del 2014 passa el primer dels tràmits, a l'espera de l'aprovació definitiva d'aquí a un mes. El pressupost de l'Ajuntament de Rubí per a l'exercici del 2014 puja a 74.572.514,37€ (75.610.201,52€ consolidat). Juntament amb els comptes per aquest any, també s'ha aprovat un nou Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, que dobla els recursos econòmics en relació a l'any passat, i un Pla d'inversions 2014-2015.

El principal objectiu d'aquest pressupost, segons ha manifestat l'alcaldessa de Rubí, Carme García, en la presentació dels comptes que ha tingut lloc aquest dilluns al matí és 'garantir els serveis públics per a la ciutadania, en una època marcada per la Llei de reforma dels governs locals'. Aquest és el tercer any consecutiu que el pressupost municipal aconsegueix l'objectiu de l'estabilitat pressupostària. A més, la ràtio legal d'endeutament se situa en el 58,87%, molt per sota del nivell màxim que estableix el departament d'Economia i Finances de la Generalitat, que és d'un 110%.

El pressupost municipal del 2014 persevera en els objectius que l'equip de govern municipal s'ha marcat per a aquesta legislatura: reactivació econòmica, cohesió social per minimitzar l'impacte de la crisi econòmica i qualitat de l'espai públic com a millora també de la cohesió social dels rubinencs i rubinenques.

El pressupost municipal del 2014 es complementa amb una nova edició del Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, en la línia d'ajudar les persones que pitjor ho estan passant amb la crisi econòmica. Aquest pla incrementa els recursos econòmics en relació al 2013 i hi destina 3,6 milions d'euros. En ell s'agrupen accions dirigides a fomentar la contractació de les empreses, especialment les pimes. S'inclou una partida important destinada a plans d'ocupació i a implantar tot un seguit de mesures que animin a la contractació d'aturats rubinencs.

Per últim, el pressupost d'aquest any aprovat inicialment pel Ple inclou un Pla d'inversions 2014-2015, al qual s'han destinat originàriament uns 3 milions d'euros. Partida que podria veure's ampliada en el cas que el Govern central permeti destinar superàvit a inversió pública. Una possibilitat que a hores d'ara no s'ha aclarit des de Madrid. D'aquests 3 milions d'euros, 1,5 els aporta l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona 1 milió d'euros, i 500.000 que provenen de la Generalitat de Catalunya.

L'alcaldessa Carme García ha descrit aquest pressupost com a 'equilibrat, ambiciós i complet' i en el qual queda demostrat clarament que 'la ciutat no s'atura'. De la seva banda, la portaveu d'ERC, Arés Tubau, ha recordat que inversions com la del Pau Casals o el projecte de dinamització del Mercat Municipal i el seu entorn 'marca l'ADN de Rubí'.