Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova noves mesures per reactivar l'economia i afavorir la cohesió social El plenari dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova noves mesures per reactivar l'economia i afavorir la cohesió social

El plenari dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social.
El Ple ordinari corresponent al mes d’abril, celebrat aquest dimecres, ha donat llum verda a una modificació pressupostària que permetrà l’execució de tot un seguit de mesures per afavorir la reactivació econòmica i la cohesió social a Rubí. Això ha estat possible gràcies a l’ acord que, la setmana passada, l’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va signar amb Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA). El Partit Popular (PP) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) han estat les dues úniques formacions que han votat en contra d’aquesta modificació.

La regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Hisenda i Règim Interior, Neus Muñoz, ha explicat que “la situació global de crisi repercuteix a tothom i, en aquest context, l’Ajuntament ha de donar resposta”. Muñoz ha agraït la voluntat de consens dels diferents grups municipals per tal de poder lluitar contra la crisi.

D’altra banda, el Ple també ha donat el vist-i-plau a l’amortització de la plaça de coordinació de l’àrea de Serveis a les Persones, amb les abstencions del PP, ICV-EUiA i ACR. L’acord de ple justifica la mesura dient que “l’esforç important que s’està demanant a la ciutadania de Rubí requereix d’un esforç encara més important per part de la Corporació i, per tant, també es procedirà a la reducció de personal directiu professional. Aquesta reducció es fonamenta en el fet de la reestructuració organitzativa dels serveis municipals producte de la situació econòmica i de tot allò exposat anteriorment. L’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones deixarà de tenir el Director de l’Àrea i es procedirà a amortitzar la plaça i el lloc de treball que es varen crear per acord de Ple de data 21 de juny de 2011. Aquest buit serà cobert inicialment per l’assumpció de les funcions per part de la Gerència Municipal i la redistribució d’algunes unitats o serveis en altres àrees municipals.”

El Ple també s’ha pronunciat favorablement, i per unanimitat, a l'hora de denominar Institut Torrent dels Alous al centre d’educació secundària que la Generalitat ha de construir a la zona del 25 de Setembre i que aquest curs ja ha iniciat la seva activitat en una ubicació provisional al c/ Marconi.

Aquesta sessió plenària també ha servit per presentar el nou secretari del consistori, David Cabezuelo.

Mocions a debat
Els diferents grups municipals han portat un total de 8 mocions al Ple del mes d’abril, la majoria de les quals han estat aprovades per unanimitat, després d’un intens debat i d’algunes transaccions.

La moció que ha presentat el Partit Popular (PP) sobre la 7ª quota que han de pagar els veïns per la urbanització de Sant Muç ha generat un intens i llarg debat. El PP demanava que es compleixi la moció que el Ple va aprovar a la sessió del mes de març, en la qual es va acordar que l’equip de govern aturés el cobrament d’aquesta 7ª quota i que es traslladés als veïns i als grups de l’oposició tota la informació relativa a aquesta qüestió. El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha recordat que la setmana vinent s’ha convocat una comissió de transparència i una reunió amb els veïns de Sant Muç i que “la voluntat és continuar treballant per oferir la màxima transparència envers els veïns i l’oposició i per resoldre aquest tema amb el màxim rigor”. Finalment, la moció ha estat aprovada per unanimitat.

D’altra banda, PSC, ICV-EUiA i ERC han presentat una moció conjunta en suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. La moció ha prosperat tot i les abstencions de PP i Convergència i Unió (CiU). El portaveu del PSC, Manuel Velasco, ha explicat que el consistori és sensible respecte a aquesta problemàtica i ha posat com a prova la recent creació de l’Oficina d’intermediació, entre d’altres actuacions.

Segons el darrer informe elaborat per l’Oficina Local d’Habitatge, un total de 155 persones s’han adreçat a l’Oficina d’intermediació. Concretament, s’han donat 80 hores concertades i s’han dut a terme 51 entrevistes personalitzades. Les qüestions que més han demanat els usuaris han estat informació sobre la dació i com dur-la a terme; que l’oficina intermediés amb l’entitat bancària i el jutjat per aturat el llançament; que intermediés amb el banc per quedar-se a l’habitatge tot i perdre’l; i consultes sobre renegociació d’hipoteques.

En aquests moments, l’Oficina està negociant amb les entitats bancàries els casos concrets. De fet, hi ha molt avançat un conveni amb una entitat bancària per posar en lloguer social els pisos buits que té en cartera.

Resta de mocions
A banda de la moció sobre Sant Muç, el PP n’ha presentat una altra sobre els accessos a les urbanitzacions, que ha estat aprovada per unanimitat.

Convergència i Unió també ha presentat un parell de mocions. Una feia referència a l’aprovació d’un conveni de concertació de places amb les escoles bressol privades de la ciutat que no ha aconseguit prosperar perquè, a excepció del PP i CiU, la resta de formacions hi ha votat en contra. L’altra demanava que s’estenguin les activitats de Festa Major de Sant Pere durant els caps de setmana del mes de juliol. Aquesta proposta s’ha aprovat per unanimitat després de ser transaccionada. I és que l’equip de govern ha proposat crear una comissió especial que estudiï com allargar la celebració de cara al 2013 sense incrementar el cost de la seva organització i sense canviar l’actual model de Festa Major.

Per la seva banda, ICV-EUiA i ACR també han presentat dues mocions de manera conjunta, totes dues amb la bicicleta com a eix central. La primera feia referència a la implementació de pàrquings segurs per a bicicletes privades a la ciutat, mentre que la segona demanava la creació d’una xarxa de carrils bici a Rubí. Totes dues han comptat amb el vot favorable de tots els grups, però prèviament s’han hagut de transaccionar. En el primer cas, la proposta s’ha vinculat a un futur Pla de Mobilitat Urbana, que encara s’ha de redactar, mentre que en el segon cas, l’equip de govern ha proposat la creació d’una comissió que comenci a estudiar la possible implantació d’un carril bici a la ciutat.

Per últim, el Ple també ha aprovat una moció presentada per Junta de Portaveus de suport a les cooperatives i a les activitats que s’organitzin durant aquest 2012, Any Internacional de les Cooperatives.