Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el Pla d'Igualtat a implementar per l'Ajuntament en els pròxims quatre anys Els portaveus també han acordat distingir Eduard Ventura a títol pòstum per l’excel·lència en el desenvolupament de la seva professió en el món de la Cultura. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova el Pla d'Igualtat a implementar per l'Ajuntament en els pròxims quatre anys

Els portaveus també han acordat distingir Eduard Ventura a títol pòstum per l’excel·lència en el desenvolupament de la seva professió en el món de la Cultura.
El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat el Pla intern d’igualtat de gènere, per aconseguir una major igualtat en l’entorn laboral entre homes i dones, que el consistori haurà d’implementar en un període de quatre anys. El pla compta amb 5 eixos estratègics, 12 ínies d’actuació generals i 47 accions específiques, que la comissió d’igualtat que es crearà haurà de programar i plantejar la seva temporalització, així com vetllar pel seguiment d’aquest projecte aprovat avui.

L’elaboració i posada en marxa d’aquest pla no respon únicament a una qüestió de compliment de normativa vigent sinó també al compromís i voluntat expressa de l’Ajuntament de Rubí de millorar en les pràctiques de gestió empresarial, introduint la igualtat com un valor compartit i com un element de competitivitat empresarial.

Els cinc eixos principals són la transversalitat per l’impuls i reforç institucional del compromís per la igualtat, que ha de potenciar amb les seves 13 accions concretes la implicació de totes les persones treballadores de l’Ajuntament així com la destinació de recursos per desenvolupar el pla; desenvolupar una política de recursos humans que vetlli per la igualtat en l’accés, participació, representació i desenvolupament professional de les persones amb un total de 15 accions; el foment de la igualtat de gènere en les condicions de treball que compta amb 4 accions específiques; la incorporació de la perspectiva de gènere al servei de prevenció i salut laboral que compren un total de 7 accions; i la difusió del compromís per la igualtat de l’Ajuntament de Rubí amb accions de comunicació interna i relació amb empreses proveïdores. Un eix que té 8 accions concretes.

Algunes de les accions d’aquest pla d’igualtat ja estan iniciades o previstes pròximament, com ara el protocol de prevenció i actuació en cas d’assetjament sexual o la formació al personal en l’àmbit d’igualtat, tot i que han de continuar el seu desplegament en els pròxims anys.

Els Plans d’igualtat Interns en les administracions locals, que es comencen a crear arrel de l’aprovació de la Llei Orgànica 3/2007 de 22 de març per la Igualtat efectiva entre dones i homes adreçada a obtenir aquesta igualtat amb l’eliminació de tota discriminació per raó de sexe, han d’ésser una estratègia per assolir la igualtat real entre dones i homes en les polítiques internes dels ajuntaments per tal d’eliminar els estereotips, actituds i obstacles que dificulten a les dones accedir a professions i llocs de treball en igualtat de condicions que els homes. Així, cal que aquests plans tinguin un compromís polític des dels ajuntaments per avançar en matèria de polítiques de gènere, que incorporin el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna, que identifiquin els obstacles i barreres que dificulten la igualtat de gènere, que potenciïn el talent femení de la pròpia organització i que enforteixin la credibilitat i compromís de l’ajuntament en les polítiques de gènere a través de la coherència entre el discurs i la pràctica interna.

Distinció honorífica per Eduard Ventura

Una moció de junta de portaveus presentada en el Ple d’avui la distinció honorífica de qui hauria estat el primer assessor artístic de l’Espona, Centre de Dansa de Cultura Catalana, si no hagués mort inesperadament el dia abans de la jornada de portes obertes de l’espai. A títol pòstum, la moció aprovada avui estudia la possibilitat d’introduir el nom d’Eduard Ventura en la denominació de l'Espona.

El Ple de l’Ajuntament ha reconegut la seva vinculació al món de la cultura, especialment de la dansa en el que va exercir la seva professió durant gran part de la seva vida.

La seva trajectòria el va dur a ser director de l’Esbart Dansaire de Rubí durant 15 anys, a més de coordinador de l’escola de dansa de l’Esbart.
També va ser director dels esbarts Joaquim Ruyra de Blanes i Fontcoberta de Banyoles.

Va impartir cursos específics a l’Institut del Teatre de Barcelona en la disciplina de dansa i la seva vinculació amb la cultura també el va portar a col·laborar amb diverses entitats de la ciutat, com els Geganters de Rubí o el grup de Teatre La Càmara, entre d’altres.

Dimissió de Sergi García i altres mocions

Qui ha estat regidor d’ACR durant el present mandat, Sergi García, va presentar la seva dimissió el passat 28 de març i avui ha assistit al seu darrer ple en representació d’aquesta formació. García compareix als comicis municipals del 22 de maig com a membre de les llistes de CiU.

D’altra banda, el Ple ha aprovat totes les mocions que s’han presentat per part de les diferents formacions. Com a junta de portaveus han passat les propostes de suport al poble del Japó i de demanda de millora del servei de transports de viatgers de la línia B-8. Per unanimitat de tots els grups s’han aprovat les mocions de CIU i ICV-EUiA respectivament, per l’aplicació de la llei de protecció dels animals i de retirada de símbols franquistes i dignificació de la plaça de la República. Finalment, també s’ha aprovat la moció d’ICV-EUiA que demanava el tancament progressiu de les centrals nuclears, amb l’única abstenció del PP.