Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova, de manera inicial, les ordenances fiscals per a l’any vinent Totes les formacions polítiques han donat llum verda a la moció proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova, de manera inicial, les ordenances fiscals per a l’any vinent

Totes les formacions polítiques han donat llum verda a la moció proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Rubí.
El ple municipal ordinari del mes d’octubre ha aprovat, de manera inicial, les ordenances fiscals per a l’any 2012. Això ha estat possible gràcies als vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les abstencions del Partit Popular (PP), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV- EUiA) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR). Convergència i Unió (CiU) ha estat l’única formació que hi ha votat en contra.

L’alcaldessa, Carme García, ha explicat que “aquestes ordenances no són populars ni fàcils d’aprovar”, però ha assegurat que fer-ho “és una qüestió de responsabilitat”. L’alcaldessa també ha agraït el to i la predisposició de tots els grups polítics durant el procés de negociació de les ordenances, destacant la “voluntat constructiva” de totes les formacions i la voluntat de transparència de l’equip de govern. Carme García també s’ha compromès a estudiar un sistema de tarifació social per tal de poder-lo aplicar de cara a les ordenances fiscals de l’any 2013 i posteriors. Segons l’alcaldessa, “potser aquesta és la fórmula per fer arribar les bonificacions a més ciutadans”.

Juntes de Govern Local obertes a l’oposició
El ple també ha donat compte de la modificació d’un decret d’alcaldia que permet que, des de principis d’octubre, els grups polítics a l’oposició puguin presenciar les Juntes de Govern Local, que fins ara estaven limitades als partits que integren l’equip de govern. La seva participació, però, només és com a observadors, ja que no tenen veu ni vot.

Altres punts i mocions
El ple també ha aprovat, de manera definitiva i per unanimitat, l’ Ordenança reguladora de l’espai públic amb taules, cadires i altres instal·lacions anàlogues. El text, que es va aprovar de manera inicial el febrer de 2011, contempla un temps de moratòria fins a principis de 2012 perquè tots els establiments s’adeqüin a la nova normativa.

Pel que fa a l’apartat de mocions, l’ordre del dia d’aquesta sessió plenària només n‘ha inclòs una, subscrita per totes les formacions excepte el PP, malgrat que hi ha acabat votant a favor. Així, s’ha aprovat per unanimitat la moció proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Rubí per a què el consistori adopti les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a l’habitatge.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, els partits polítics s’han compromès, entre d’altres, a crear una taula especial sobre desnonaments amb l’objectiu de fer de mitjancer amb les entitats financeres davant de les sentències de desnonament; reforçar la coordinació entre els Serveis d’Habitatge i els Serveis Socials de l’Ajuntament; oferir assessorament legal a les famílies afectades; establir un protocol d’actuació d’urgència per trobar solucions als casos de famílies desnonades a través d’habitatges de lloguer social; sol·licitar als jutjats de Rubí que facin arribar mensualment a l’Oficina Municipal d’Habitatge i als grups municipals una relació estadística dels processos judicials que podrien finalitzar amb un desnonament i demanar al Govern de l’Estat i al de la Generalitat que prenguin les mesures necessàries per dotar els ajuntaments dels recursos econòmics i competències adients per fer front, amb garanties legals, a aquest fenomen.