Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova adherir-se al recurs d'inconstitucionalitat de la Llei de Reforma de l'administració Local La sessió també va aprovar les bases del 50/50 aplicat a les escoles per a altres equipaments municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova adherir-se al recurs d'inconstitucionalitat de la Llei de Reforma de l'administració Local

La sessió també va aprovar les bases del 50/50 aplicat a les escoles per a altres equipaments municipals
L'Ajuntament de Rubí s'uneix al recurs d'inconstitucionalitat que presentaran municipis espanyols davant el Tribunal Constitucional contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. Aquest acord, aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el Partit Popular, respon a un acord pres al Consell dels Governs Locals, que requereix que una setena part dels ajuntaments de l'estat espanyol, uns 1.200, se sumin a la moció que inicia la formalització d'un conflicte en defensa de l'autonomia local. La moció defensa que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local suposa 'una retallada competencial sense precedents que suposarà un important retrocés, atès que afectarà de ple als serveis que donen els ajuntaments'.

Exportar el 50/50 aplicat a les escoles a altres equipaments municipals

El Ple també va aprovar les bases reguladores de les subvencions 50/50 destinades a promoure l'estalvi energètic i d'aigua potable en determinats equipaments del municipi. Es tracta d'aplicar el mateix programa que durant 2013 s'ha aplicat a les escoles rubinenques a d'altres equipaments municipals que també tenen potencial d'estalvi energètic i millora d'eficiència energètica. Podran participar equipaments on l'Ajuntament de Rubí tingui obligació legal, contractual o per qualsevol altre motiu de satisfer els consums, sempre que existeixin tercers gestors de l'equipament. L'objectiu és, igual que s'ha fet amb els centres escolars, atorgar una subvenció directa equivalent al 50% de l'estavi energètic que s'hagi produït en el temps valorat.

Gràcies al projecte Euronet 50/50, les escoles rubinenques participants han assolit durant el curs 2012-2013 un estalvi net de 45.250,91€. El compromís dels centres era reduir la seva despesa energètica i el consistori els retorna la meitat de l'estalvi aconseguit en forma de subvenció directa. L'altra meitat de l'estalvi l'Ajuntament l'invertirà en projectes d'eficiència energètica per seguir augmentant l’estalvi als centres educatius.

Altres temes

La moció presentada pel Partit Socialista de Catalunya de rebuig a la proposta de l'avantprojecte de llei de demarcació i planta judicial que preveu concentració de delegacions judicials a capitals de província va comptar amb el suport de tots els grups municipals excepte el PP, que va votar en contra, així com la moció contra la reforma de la llei orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, a la qual es van afegir tots els grups municipals excepte el PP, que també s'hi va oposar.
També va prosperar la moció, aquest cop per unanimitat, presentada pel grup d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) per la continuïtat i millora del Servei de la Dona de l'Ajuntament de Rubí.
Durant la sessió també es van aprovar altres qüestions com les modificacions de les ordenances fiscals 15 (reguladora de la taxa pel servei de clavegueram), 18 (reguladora de la taxa per l'expedició de documents administratius) i 31 (reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua), els plans d'inversions del servei d'abastament d'aigua potable i del servei de clavegueram per a l'any 2014.