Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Ecològic es traslladarà a l’illa de vianants a partir del mes de juny Aquest cap de setmana se celebra el primer aniversari de l’arribada a Rubí d’aquesta proposta comercial . https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Mercat Ecològic es traslladarà a l’illa de vianants a partir del mes de juny

Aquest cap de setmana se celebra el primer aniversari de l’arribada a Rubí d’aquesta proposta comercial .
Aquest dissabte 28 d’abril, el Mercat Ecològic del Vallès celebrarà el seu primer aniversari a Rubí. El balanç del primer aniversari cal emmarcar-lo en l’aconseguiment dels objectius marcats i en la potenciació de l’estratègia per aconseguir més visitants al centre de la ciutat.

Alguns que es van plantejar ara fa un any són:
• Donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible.
• Fomentar el turisme intermunicipal i promocionar els municipis participants reflectint una imatge d'excel·lència comercial.
• Fer difusió de la importància d'una alimentació de qualitat per millorar la salut.
• Promocionar la cultura culinària i ser partíceps en la conscienciació mediambiental.
• Contribuir a la dinamització comercial de la zona d'influència del mercat ecològic.

En aquest sentit, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Rubí, Arés Tubau, expressa la seva satisfacció perquè el mercat s’ha convertit en un punt de referència per a les persones consumidores de productes agroalimentaris de qualitat i perquè ha afavorit el vincle entre productors, consumidors i el comerç local, cosa que ha fet incrementar el seu flux econòmic.

Les perspectives de futur del Mercat Ecològic són bones, en especial després de l’aposta de traslladar-lo a l’artèria comercial més important de Rubí. “Amb el seu emplaçament al passeig de Francesc Macià al mes de juny, el mercat prendrà més protagonisme entre els rubinencs i les rubinenques que passegen o compren el dissabte al matí. Amb el trasllat estem garantint un major flux de gent, cosa que es potenciarà encara més amb l’obertura d’un altre mercat complementari de productes artesans a l’avinguda de Barcelona”. La idea és crear dos pols d’atracció per generar l’interès de les persones.

L’estratègia de dinamitzar el centre a partir de mercats, fires i esdeveniments persegueix fer sortir la gent al carrer. “No podem fer que els comerços venguin més, però sí que podem generar l’escenari ideal”, comenta la regidora de Comerç.

Trasllat del mercat no sedentari “mercadillo

La idea de dinamitzar el centre amb més oferta també és la que motiva la voluntat de traslladar el mercat no sedentari. En aquest cas, s’estudiaran diverses opcions, tot i que la preferida és l’Escardívol. Així doncs, s’està treballant amb la hipòtesi de moure el mercadillo de Ca n’Alzamora a l’Escardívol. Els motius a favor d’aquesta preferència són, segons la regidora de Comerç, la proximitat del centre, l’espai disponible i les facilitats per la càrrega i descàrrega de les mercaderies, entre altres.
Juntament amb el trasllat, la potenciació del mercat no sedentari i la seva influència a la zona centre també passa per la revisió del reglament per incorporar parades de producte fresc.

Obres de manteniment CEIP Pau Casals

En relació a les manifestacions d’ICV-EUiA, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Rubí, Arés Tubau, recorda que fa poques setmanes va arrencar el compromís de la Generalitat de Catalunya per tal de fer les obres de millora que ara reclama el grup ecosocialista.
Tubau expressa la seva “confiança” amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i avança al grup d’ICV-EUiA que “si no compleix, seré la primera a denunciar l’incompliment del seu compromís, a més de dur a terme les accions polítiques oportunes des del govern de la ciutat”.

El compromís a curt termini del govern català envers l’escola Pau Casals es concreta en fer una anàlisi de l’estat de l’equipament conjuntament amb els serveis tècnics municipals per tal de planificar les accions de millora sobre calendari i amb dotació pressupostària. Es preveu que les intervencions siguin plurianuals, tot deixant clar que no es tractarà d’una rehabilitació integral.

Sobre la concertació de places d’escola bressol

Quant a la moció de CiU relativa a la concertació de places d’escola bressol en centres privats, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Rubí, Arés Tubau, acusa la federació de crear una cortina de fum per amagar el que realment està passant i que és que “la Generalitat està deixant de pagar el que li pertoca i abandonant a la deriva les escoles bressol municipals”. Tubau il·lustra la dilapidació del sistema públic d’educació amb la progressiva davallada de les aportacions del Govern de CiU a les places d’escola bressol públiques, ja que ha passat de 1.800 a 1.600 i a 1.000€ per alumne/any.
Segons Tubau, el debat no és concertació sí o concertació no, sinó d’on sortiran els diners, ja que “concertar vol dir subvencionar, pagar, i la Generalitat cada cop retalla més les seves aportacions”.

La regidora defensa a capa i espasa l ’educació dels 0 als 3 anys, ja que la considera importantíssima per al seu desenvolupament integral, “per la qual cosa no permetrem que els infants d’aquesta franja quedin abandonats malgrat les retallades de les aportacions del govern de CiU”. “Per aconseguir-ho comptem amb les escoles privades, com sempre ha estat així, ja que històricament han fet un servei molt important a la ciutat, en especial quan a Rubí en 23 anys d’ICV només hi havia una escola municipal”.