Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Ecològic acull aquest dissabte la presentació del llibre 'Pagesos de ciutat' L’obra es donarà a conèixer en el marc d’un taller d’hort urbà, al passeig Francesc Macià https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Mercat Ecològic acull aquest dissabte la presentació del llibre 'Pagesos de ciutat'

L’obra es donarà a conèixer en el marc d’un taller d’hort urbà, al passeig Francesc Macià
El Mercat Ecològic del Vallès torna aquest dissabte al passeig Francesc Macià, acompanyat del Mercat d’Artesania i de la nova Fira de la Gastronomia Urbana. Coincidint amb aquesta activitat, els rubinencs podran assistir a un taller d’hort urbà i a la presentació del llibre Pagesos de ciutat, escrit per Ester Casanovas, coordinadora del Mercat Ecològic comarcal.

Casanovas és experta en horts urbans i té un bloc dedicat a la matèria, Picaronablog, que l’any 2012 va ser guardonat als Premis Blocs Catalunya, organitzats per l’associació STIC.CAT. El seu llibre Pagesos de ciutat és un manual il·lustrat que ensenya els no iniciats a fer horts en testos, jardineres i taules, i que té la seva rèplica com a programa radiofònic a La Xarxa.

El taller i la presentació del llibre d’Ester Casanovas tindran lloc entre les 12 h i les 13 h al passeig Francesc Macià. Paral·lelament, entre les 11 h i les 14 h, hi haurà l’activitat Circuit d’aventura infantil: a la recerca del pinxo, que oferirà la cooperativa Germinal de consum ecològic.

El Mercat Ecològic del Vallès se celebra cada quart dissabte de mes a l’illa vianants entre les 9 h i les 14 h. Les seves parades ofereixen una gran varietat de productes ecològics i de proximitat, com ara productes làctics, selecció d’olis i productes elaborats amb olives, llegums, verdures, fruites i bolets de temporada, pizzes i pa elaborat amb diferents tipus de blats, embotits ecològics, carns ecològiques i fruits secs.

Com sempre, aquest mercat compartirà espai amb el Mercat de l’Artesania, que en aquest cas estarà operatiu entre les 9 h i les 21 h. En aquesta nova edició s’hi incorporen dues noves parades: la de l’Associació d’Antics Alumnes i Exalumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (EdRA), que oferirà algunes de les seves creacions, i la d’un artesà de la pintura sobre pedra i fusta.

També durant tot el dia es podran visitar a l’illa de vianants les parades de la nova Fira de la Gastronomia Urbana, una mostra alimentària itinerant de petits productors, artesans i elaboradors alimentaris que recorre diferents indrets de Catalunya. Entre els productes que s’hi podran adquirir, hi destaquen els embotits, les coques de recapte, les sobrassades i els bolets.