Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat de la Història i l’Escardívol, punts neuràlgics de la Festa Major de Rubí Les entitats tornen a participar en l’organització d’una cinquantena de les activitats d’aquesta festa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Mercat de la Història i l’Escardívol, punts neuràlgics de la Festa Major de Rubí

Les entitats tornen a participar en l’organització d’una cinquantena de les activitats d’aquesta festa.
La Festa Major de Rubí ha transcorregut de forma generalitzada sense cap incident remarcable, amb un índex de participació similar al d’altres anys, i amb un elevada implicació d’una seixantena d’entitats que aquest any han participat en l’organització d’unes 52 activitats de les més de 180 que aquest any ha pogut gaudir la ciutadania. De fet, l’alcaldessa, Carme Garcia, ja va dir al pregó inaugural que les entitats “són el veritable motor de la Festa Major de Rubí, perquè amb el seu esforç i el seu treball omplen de color els carrers de la ciutat durant aquests dies”. A més, l’Ajuntament agraeix a la ciutadania la participació i l’actitud cívica amb què gaudeixen d’aquests dies de festa.

Com sempre, els actes més multitudinaris han estat els concerts musicals de les nits a l’Escardívol i el Mercat de la història dels carrers del centre, que amb els anys ha esdevingut l’eix vertebrador d’aquesta festa de la ciutat. Els espectacles de pagament de l’amfiteatre del Castell i de La Sala han reunit a més de 3000 persones, 800 de les quals van voler veure el Memorial Joan Fosas de l’Esbart Dansaire.

De fet, els dies de major afluència de gent als carrers i places de la ciutat han estat dissabte i diumenge, amb molt bona rebuda tant en el seguici com en el pregó, amb l’actor rubinenc Enric Majó. L’actor va recordar, en el seu discurs, les festes majors de Rubí viscudes des de la seva infantesa, i va llençar un repte per a futures edicions de la Festa Major per tal que les Gitanes, que també és una de les propostes culturals que major nombre de públic atreu, es converteixin en un emblema de la ciutat. Altres activitats amb bona participació han estat les sessions de jazz a l’Ateneu, on s’han traslladat des de la pl. Anselm Clavé; l’estirada de corda; les activitats infantils a la rambla del Ferrocarril i a la plaça de Catalunya; o la final del concurs aRubitown, que va guanyar Imperio Marioneta davant de mig miler de persones.

A més, aquesta Festa Major 2013, la ciutadania ha comptat amb la possibilitat de poder consultar tota la informació de la festa a través dels dispositius mòbils mitjançant la creació d’una versió en línia que s’han pogut descarregar capturant un codi QR.