Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local prioritza les polítiques socials en el PAM del mandat La ciutadania podrà fer aportacions a partir del mes de setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern local prioritza les polítiques socials en el PAM del mandat

La ciutadania podrà fer aportacions a partir del mes de setembre.
L’alcaldessa, Carme García, acompanyada de la regidora de comerç i alhora portaveu d’ERC, Arés Tubau, ha presentat el Pla d’Actuació Municipal del mandat. Un document que recull les 5 línies de treball que el govern es marca des de 34 àmbits diferents, i que partint d’un total de 165 objectius, es concreten en 433 accions a desenvolupar entre els anys 2008 i el 2011.

García ha destacat com a objectius del PAM “la transparència en l’acció de govern, la voluntat d’apropar la política municipal a la ciutadania i fer-la partícip de la construcció de la ciutat amb les seves aportacions”.
L’alcaldessa s’ha referit a alguns dels reptes que afronta la ciutat per als pròxims anys i que el PAM recull. García ha dit que territorialment “és important que ens acabem de posicionar dins els context metropolità per captar noves oportunitats de desenvolupament” i que en matèria d’infraestructures “treballem les mesures de descongestió de trànsit i millora de la ciutat amb nous espais d’aparcament i eixos circulatoris i cívics”. També ha destacat la planificació urbanística i les mesures socials que planteja el document “per afavorir la cohesió social i per potenciar el sentiment de pertinença envers la ciutat”.

Per la seva banda, Arés Tubau ha explicat que el PAM “és el fruit de mesos de discussió, de treball de formigueta, per recollir tant els grans projectes com els petits“. La regidora ha afegit que “el nostre mandat és donar resposta a les demandes de la ciutadania i aquesta és la voluntat del PAM després del procés participatiu”.

El document que s’ha presentat és provisional i s’anirà modificant en funció de les aportacions que es puguin fer des del propi govern, amb mesures noves d’urgència no contemplades, com des de la ciutadania després d’un procés participatiu que permetrà que tota la ciutadania faci aportacions. Un procés que s’iniciaria al mes de setembre i que farà arribar a totes les cases, a través de la revista La Ciutat, a partir de reunions i mitjançant internet, els grans trets del PAM.

El ciutadà podrà fer arribar al govern local propostes concretes que, després de ser valorades, s’estimaran o desestimaran tenint en compte criteris econòmics, de competències i prioritats.
El ciutadà rebrà una comunicació per informar-lo tant de si la proposta ha estat acceptada com de si no ho ha estat.

433 actuacions

Les més de 430 accions que incorpora el PAM no són totes les que tant a nivell de grups municipals, com de govern de coalició, s’ha plantejat l’Ajuntament en algun moment d’aquest nou mandat. La crisi econòmica que afecta l’Estat també té la seva traducció local i l’Alcaldessa ha volgut aclarir que “tot i ser un pla molt ambiciós, la nostra obligació és ser prudents en aquests moments de crisi econòmica que no ens permet massa marge” mentre que la regidora ha afegit que el fet de disposar d’un sistema de seguiment periòdic de l’acompliment del PAM “ens permet redreçar cap els objectius que ens hem marcat amb un marge de temps suficient”. En aquest sentit, totes dues han aclarit que “tot no es pot fer” i, a l’hora de retirar alguns projectes els criteris han estat els de prioritzar els socials i mantenir una ciutat equilibrada.

Els PAM recull 433 accions concretes a desenvolupar fins l’any 2011. Aquestes accions responen als diferents objectius que el govern local es planteja a partir de les seves competències i, sobretot, a partir de les prioritats polítiques que els equips que formen part de l’equip de govern (PSC i ERC) s’han marcat per aquest mandat.

La primera d’aquestes 5 prioritats, passa per treballar el present i projectar la ciutat del futur amb alguns projectes estratègics de planificació, com ara el POUM, l’Acord Econòmic i Social, la millora de l’administració local amb una gestió eficient dels recursos públics i el desenvolupament del reglament de participació i el ROM.

La resta de línies de treball són:
1. Uns serveis per a les persones, donant màxima prioritat als ciutadans amb accions que garanteixin que la ciutadania disposa dels recursos que necessita en educació, sanitat, ajuts socials, lleure, seguretat....
2. Una ciutat per a viure-hi, dotant-la dels equipaments educatius, culturals, esportius i identitaris necessaris. Fent-la més agradable, més sostenible, amb un paisatge urbà de més qualitat. Una ciutat que ofereixi l’habitatge protegit suficient per permetre que els joves no marxin a altres municipis.
3. Una ciutat per treballar-hi, on el 52 % de la població de Rubí viu i treballa a la ciutat i amb la voluntat de posar les mesures per diversificar l’oferta econòmica i empresarial i per atraure empreses de valor afegit.
4. L’administració més fàcil i oberta, que arribi a tota la població, més transparent i participativa.