Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El delegat del Govern a Catalunya visita el Celler Cooperatiu acompanyat de l'alcaldessa La segona fase de les obres de rehabilitació d’aquest equipament s’iniciarà a mitjans del mes de març. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El delegat del Govern a Catalunya visita el Celler Cooperatiu acompanyat de l'alcaldessa

La segona fase de les obres de rehabilitació d’aquest equipament s’iniciarà a mitjans del mes de març.
El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha visitat el Celler Cooperatiu acompanyat de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i de diferents regidors del consistori.

L’arquitecte encarregat de les obres del Celler, Joan Albert Adell, els ha explicat les actuacions que s’han dut a terme durant la primera fase dels treballs de rehabilitació, que ja està totalment finalitzada.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha explicat que “la rehabilitació del Celler és una de les fites més importants de la ciutat, ja que suposa la recuperació d’una de les peces del patrimoni arquitectònic de Rubí”. García s’ha referit a la primera fase de les obres que, segons ha dit, “malgrat no ser la més vistosa, és una de les més importants, ja que ha permès assegurar l’edifici”. L’alcaldessa també ha explicat que, finalment, la segona i tercera fase de rehabilitació es duran a terme per separat. Així, la remodelació de l’entorn s’executarà un cop hagin finalitzat les obres a l’interior de l’edifici, per tal d’evitar que els camions facin malbé l’actuació a l’exterior. Un cop acabats els treballs, García ha explicat que “la ciutat guanyarà un nou equipament, que s’integrarà a l’entorn”. I és que, segons l’alcaldessa, “l’objectiu no només és recuperar l’edifici, sinó també l’espai urbà, en la línia de la plaça del Doctor Guardiet”.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha explicat que amb aquestes obres “es posa en evidència que a Rubí no només li preocupa la reactivació econòmica, sinó també la recuperació del patrimoni”. En aquest sentit, Rangel ha recordat que els treballs de rehabilitació del Celler Cooperatiu han estat finançats en part amb l’1% Cultural, el programa del Govern espanyol destinat a la recuperació del patrimoni històric.

Una obra per fases
Durant la primera fase del projecte, que ha dut a terme l’empresa Construccions Cots i Claret amb un pressupost de 813.000 euros, s’ha reparat la teulada, que es va esfondrar l’agost de 2007. La nova coberta reprodueix, amb suports de fusta laminada i acabat de teula marsellesa, l’esquema original de Cèsar Martinell. També s’han reforçat els fonaments dels murs perimetrals i s’han executat els elements estructurals necessaris per a incorporar un ascensor i noves escales interiors. A més, s’han enderrocat i netejat diferents estructures obsoletes a l’interior, per permetre els treballs inclosos en la segona fase de les obres, que contemplen l’adequació de la planta soterrani, els acabats de l’edifici, els banys i la renovació de les instal·lacions.

A mitjans de març s’iniciarà la segona fase de les obres de rehabilitació del Celler, que ara es troba en procés d’adjudicació amb un pressupost màxim de 762.952,50 euros. Els treballs consistiran en completar els elements arquitectònics que manquen a l’edifici, seguint estrictament el projecte original de Martinell, així com condicionar l’interior del Celler per adaptar-lo al seu nou ús com a centre cultural.

A la planta soterrània s’ha projectat una àmplia sala diàfana d’uns 300 metres quadrats i de 4,5 metres d’alçada. A la primera planta de l’edifici, a la qual s’hi accedirà des del carrer de Pintor Murillo, es manté la doble alçada actual, amb una petita plataforma des d’on es pot veure tot l’espai central de la nau i les 20 tines que hi ha a l’actualitat i que es conservaran.

El projecte de rehabilitació es completarà amb una tercera fase durant la qual s’arranjarà l’espai exterior del Celler. El projecte d’aquest darrera fase encara està en procés redacció.

El Celler Cooperatiu de Rubí està situat entre els carrers Pintor Murillo, Prim, Federico García Lorca i Pintor Coello. Rehabilitar-lo completament (fonaments, teulada i sales interiors) costarà aproximadament 1,6 milions d’euros. El finançament del projecte compta amb una subvenció del Ministeri de Foment de 697.000 euros i una altra de 500.000 euros atorgada pels fons FEDER.

Jornades de portes obertes
El dissabte 26 de febrer i el diumenge 27 de febrer, l’Ajuntament obrirà les portes del Celler perquè els ciutadans puguin comprovar l’evolució de les obres.

Les visites es duran a terme cada mitja hora, entre les 10h i les 14h, en grups reduïts, d’entre 10 i 15 persones. Els ciutadans podran accedir a l’interior de l’edifici i visitar les diferents sales, a la vegada que un guia els explicarà quines actuacions s’hi estan fent i com quedarà l’edifici un cop finalitzin els treballs.