Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Puig i l’alcaldessa de Rubí presideixen l’acte del 25è aniversari de Chiorino Ibérica La firma amb seu a Rubí, que produeix cintes transportadores i corretges de transmissió, creix un 8% i ha facturat 6 milions el 2012. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El conseller Puig i l’alcaldessa de Rubí presideixen l’acte del 25è aniversari de Chiorino Ibérica

La firma amb seu a Rubí, que produeix cintes transportadores i corretges de transmissió, creix un 8% i ha facturat 6 milions el 2012.
L’empresa Chiorino Ibérica, amb seu a Rubí, ha celebrat l’acte central de commemoració dels 25 anys d’implantació de la filial catalana de l’empresa de matriu italiana Chiorino. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, el cònsol general d’Itàlia a Barcelona, Daniele Perico, el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Jordi Amat, i una àmplia representació de directius de l’empresa i principals clients i proveïdors.

Els participants a l’acte, més d’un centenar de persones, han tingut l’oportunitat de visitar la seu de Chiorino Ibérica, ubicada al polígon industrial Rubí Sud. Durant la visita han pogut conèixer de primera mà l’activitat que desenvolupa l’empresa, dedicada a la producció de cintes transportadores i corretges de transmissió, tant a les oficines centrals com a la planta d’assemblatge.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha explicat que “es tracta d’una bona notícia venir a una empresa que celebra 25 anys i que, a més, té projecte. En un moment de crisi econòmica com el que estem vivint, això és motiu d’orgull: tenir empreses que tenen pensat el futur i la seva estratègia pensant en la nostra ciutat”. L’alcaldessa ha recordat als assistents que Rubí és una ciutat industrial, amb més de 3.000 empreses i 11 polígons. I ha explicat que “l’aposta del consistori ha estat la indústria, fins i tot abans que comencés la crisi, quan encara no estava de moda”. En aquest sentit, ha resumit les accions que està portant a terme l’Ajuntament per fomentar la generació d’ocupació, citant els plans de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, les diferents bonificacions que s’apliquen a les empreses i les accions per fomentar l’eficiència energètica a les indústries a través del projecte Rubí Brilla, entre d’altres.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, també ha felicitat Chiorino pels seus “25 anys aquí i 107 anys d’empresa multinacional familiar”, que han estat possibles perquè Chiorino “compta amb un sistema de valors i una cultura d’empresa”. Puig també ha agraït als directius de Chiorino que “es fixessin en Catalunya, primer a Molins de Rei i després a Rubí”, per instal·lar les seves filials. El conseller també ha felicitat l’Ajuntament de Rubí per la seva aposta per la indústria, una aposta compartida pel Govern de la Generalitat. “M’agradaria que quan estiguem en una situació una mica menys angoixant, quan tinguem majors índexs d’ocupació i una major sensació de confiança i d’esperança, no oblidem el que l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat comparteixen: la nostra obsessió per la implantació i el desenvolupament de la indústria”. El conseller ha afegit que “les administracions no crearan llocs de treball en el futur, això ho faran empreses com Chiorino, si som capaços de generar les condicions perquè aquí s’implantin indústries, s’inverteixi i, en definitiva, es recuperi la situació econòmica”.

Per la seva banda, el director general de la companyia, Carles Bartomeus, ha assegurat que “en moments difícils, reptes difícils”. Bartomeus ha explicat que “en un sector en constant canvi cal adaptar-se a les noves normes que marca el mercat. Chiorino ha apostat per oferir productes d’un alt valor afegit, que permeten millorar els processos productius de les nostres empreses. Això ens ha portat a què el grup Chiorino sigui considerat una de les empreses punteres i líders en investigació i desenvolupament, assolint el target d’alta qualitat en els grups industrials més reconeguts de tot el món”.

La firma s’ha consolidat com a estratègica dins del grup italià Chiorino, una empresa familiar centenària i amb quatre generacions. Chiorino Ibérica s’ha convertit en el centre de decisió de la Península Ibèrica gràcies a la creació, l’any 2012, de la filial Chiorino Portugal, que s’ha integrat a Chiorino Ibérica i que es dirigeix des de Rubí, igual que les delegacions de Madrid, València i Vitòria. S’ha creat un nou departament d’exportació que distribueix els productes fabricats per Chiorino a tota l’Amèrica central i del sud, així com també al nord de l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, en un total de 15 mercats.

Actualment, l’empresa ha començat a exportar a Mèxic, Guatemala, Hondures, Costa Rica, Colòmbia, Perú, Xile, Veneçuela, Equador, Marroc, Algèria, Tunísia, Jordània, Aràbia Saudita i Egipte. A més, la filial, que va facturar 6 milions d’euros l’any 2012, creix al voltant d’un 15%, tot i l’escenari econòmic complex. L’empresa preveu un creixement del 40% fins l’any 2015, dins del pla estratègic de la companyia, un fet que situaria la facturació al voltant dels 9 milions d’euros.

La seu corporativa de Chiorino Ibérica a Rubí
La seu de l’empresa, situada a Rubí, es va inaugurar l’any 2009, té 3.500 m2 i va comptar amb una inversió de 4,5 milions d’euros. La seu corporativa que Chiorino té a Catalunya disposa d’unes instal·lacions plenament competitives que prioritzen la integració amb l’entorn, on la llum és un element important en tota la construcció.

L’edifici corporatiu, que inclou una planta d’assemblatge i les oficines centrals de l’empresa, respon a una visió sostenible i a la voluntat per aplicar polítiques de responsabilitat social empresarial que la companyia té a nivell internacional.