Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran exposa la participació social del col·lectiu al plenari d’aquest òrgan La gent gran de la ciutat ha intervingut en el Pla de Mobilitat Urbana de Rubí i properament participarà al projecte Buits plens https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell Consultiu de la Gent Gran exposa la participació social del col·lectiu al plenari d’aquest òrgan

La gent gran de la ciutat ha intervingut en el Pla de Mobilitat Urbana de Rubí i properament participarà al projecte Buits plens
Aquest dimecres s’ha celebrat un nou plenari del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, que l’any passat es va constituir de nou, després de renovar els seus membres. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa de la ciutat, Carme García, i la regidora de Serveis Socials, Belén Meneses.

L’alcaldessa ha agraït la feina que el Consell Consultiu de la Gent Gran ha fet durant tot aquest últim any. I ha palesat que es tracta d’un col·lectiu “molt actiu”. Segons García, “el perfil de persones grans ha canviat com a conseqüència de la crisi econòmica. Molts fan d’avis, també cuiden els fills, molts dels quals han hagut de tornar a casa. En definitiva, són gent que aguanta la casa”. L’alcaldessa també ha agraït als membres del consell totes les aportacions que han fet als diferents processos participatius que ha dut a terme el Consistori.

Durant el plenari, els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran han fet balanç dels temes que han treballat durant aquest darrer any i d’aquelles activitats i projectes en les quals han participat. Així, han parlat de la seva implicació en la diagnosi i el procés participatiu per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Rubí i de la seva imminent participació al projecte Buits plens.

Paral·lelament, també han resumit la participació del Consell Consultiu a Ràdio Rubí, han parlat de les visites que han realitzat als habitatges tutelats i a la Residència Rubí del c/ Lepant, 27 i de la participació dels delegats escollits al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. Precisament, el plenari ha finalitzat amb la lectura de la ponència del Consell Nacional de la Gent Gran La Catalunya del futur –escenari actual i el rol de les persones grans–.

El Consell Consultiu de la Gent Gran és un òrgan de representació i participació de les persones grans en totes les qüestions que siguin del seu interès. De naturalesa consultiva, el seu objectiu és aportar a aquest col·lectiu el dret de participació en els assumptes municipals que afecten directa o indirectament a la gent gran de Rubí, que constitueixen el 12% de la població a la ciutat.