Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Concurs de Còmics contra l’homofòbia de Rubí ha estat seleccionat com a bona pràctica per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB En la primera edició del concurs es van presentar 26 propostes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Concurs de Còmics contra l’homofòbia de Rubí ha estat seleccionat com a bona pràctica per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB

En la primera edició del concurs es van presentar 26 propostes.
L’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB ha seleccionat el concurs de còmics contra l’homofòbia que organitza l’Ajuntament de Rubí, adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat dels IES de la ciutat, com a exemple de bona pràctica pel llibre blanc sobre polítiques locals LGTB a Europa (adreçades als col·lectius de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals) que s’està elaborant per combatre la discriminació per raó de sexe i que l’AHEAD (Against Homophobia. European Local Administration Devices) presentarà a la ciutat italiana de Torí a l’abril de 2011.

Aquest concurs de còmics, que les regidories de la Dona i d’Educació organitzen de forma conjunta dintre de les activitats del Dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia que es commemora cada 17 de maig, té com a objectiu principal, segons la regidora de la Dona, Maria Mas, “promoure actituds i comportaments que respectin les diferents orientacions sexuals i d’identitat de gènere, alhora que incentivar la reflexió entre els joves sobre la diversitat sexual i el perquè de determinats comportaments discriminatoris”. L’elecció d’aquest format de concurs per als jovent ha estat escollit per l’Ajuntament perquè “els còmics són una eina amb què la joventut està acostumada a tractar i que té un llenguatge actual i proper que pot redundar en el mateix projecte”, segons Maria Mas.

En la primera edició d’aquest concurs, celebrada aquest any 2010 i que va ser guanyat per dues alumnes de 3r i 4t amb un còmic titulat “Insomnio, es van presentar un total de 26 propostes. A més, s’ha realitzat un treball paral·lel de formació i sensibilització de l’alumnat i el professorat dels centres educatius de la ciutat per incrementar la participació de cara a la segona edició.

El llibre blanc, que es presentarà al 2011, és un recull de recomanacions i bones pràctiques orientades a combatre la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere i inclourà amb detall les accions, eines i metodologies emprades per a lluitar contra l’homofòbia, transfòbia i alhora, fomentar la sensibilització ciutadana i visibilitzar que a les ciutats petites, també es pot fer molta feina.

L’AHEAD és un projecte cofinançat per la Direcció de Ciutadania i Drets Fonamentals de la Comissió Europea, en el qual participen diferents ajuntaments i la UAB, entre d’altres entitats europees.