Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIT estrena la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 i es reivindica com a corredor econòmic principal de Barcelona El consorci de promoció de la B-30 Catalonia Innovation Triangle (CiT) –format pels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- va presentar el 18 de setembre la implantació de la nova senyalística. L’acte va comptar amb la presència de prop d’un centenar de representants del teixit econòmic i empresarial del Vallès i amb les alcaldesses dels tres municipis implicats en aquest projecte.El CIT estrena la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 i es reivindica com a corredor econòmic principal de Barcelona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El CIT estrena la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 i es reivindica com a corredor econòmic principal de Barcelona

El consorci de promoció de la B-30 Catalonia Innovation Triangle (CiT) –format pels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- va presentar el 18 de setembre la implantació de la nova senyalística. L’acte va comptar amb la presència de prop d’un centenar de representants del teixit econòmic i empresarial del Vallès i amb les alcaldesses dels tres municipis implicats en aquest projecte.El CIT estrena la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 i es reivindica com a corredor econòmic principal de Barcelona.
L’objectiu és facilitar l’accessibilitat i la mobilitat de les empreses, universitats i centres de coneixement d’aquest territori i vincular-les amb la marca de referència CiT. En aquest mateix acte també es va presentar la nova plataforma web que el CiT ha posat en marxa per promocionar i dinamitzar l’eix de la B-30 (www.cit.cat)
A través d’aquests projectes el CiT pretén reforçar el posicionament de la B-30 com a corredor econòmic principal de l’àrea metropolitana de Barcelona. La zona CiT (Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola) genera el 3% del PIB de Catalunya, acull 10.000 empreses, 60.000 universitaris i s’hi concentren quasi 100.000 llocs de treball, dels quals 5.000 són per a investigadors.
El consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT) va presentar públicament dimarts a la tarda el projecte de senyalització unificada del tots els parcs empresarials de la B-30 al seu pas per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola. L’acte, que va tenir lloc a l’auditori Palausíbaris, va ser presidit per les alcaldesses de Sant Cugat (Mercè Conesa), Rubí (Carme Garcia) i Cerdanyola (Carme Carmona), i va reunir prop d’un centenar de representants del teixit econòmic i empresarial del Vallès. També hi van assistir Enric Colet, secretari general d’Empresa i Ocupació; Sònia Recasens, tinenta d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona i vicepresidenta de l’àrea metropolitana; i Antoni Abad, president de Cecot.

Com a representant del teixit empresarial de Rubí hi va assistir Jordi Parera, president de Cecot-Rubí i empreses com B. BRAUN, ALCABE, DSV Air & Sea, S.A.U., entre altres.
L’objectiu de la nova senyalització és facilitar l’accessibilitat i la mobilitat de les empreses, universitats i centres de coneixement d’aquest territori i vincular-les amb la marca de referència CiT. En total està previst col·locar a la via pública 170 cartells. En aquests moments una gran part (120) ja estan col·locats o en procés de col·locació i la resta s’instal·laran abans de finalitzar l’any. Aquest projecte es finança amb fons europeus Feder, de la DIBA i dels 3 ajuntaments implicats. Amb aquesta iniciativa, el CiT ha fet realitat un projecte llargament reivindicat per les empreses ubicades a l’eix de la B-30: millorar la senyalització dels parcs empresarials que hi ha en aquesta zona.
En aquest mateix acte també es va presentar la nova plataforma web que el CiT ha posat en marxa per promocionar i dinamitzar l’eix de la B-30 (www.cit.cat). En aquest portal es pot trobar informació relacionada amb els parcs empresarials, els polígons d’activitat econòmica i els centres universitaris i d’innovació que conformen la zona CiT. També es podran localitzar les empreses de la zona, així com les ofertes de disponibilitat de naus i solars.

En la seva intervenció, l’alcaldessa de Rubí Carme García es va felicitar per la posada en marxa d’aquests projectes i va manifestar la seva satisfacció per la fluïda i enriquidora col·laboració entre els municipis integrants del CIT per portar a terme aquestes iniciatives.

L’alcaldessa va remarcar la voluntat d’oferir a les empreses un espai amb les infraestructures necessàries per la seva implantació i desenvolupament de la seva gestió. García va manifestar que si be la funció dels Ajuntaments no és la creació d’empreses, però és col·laborar amb aquestes facilitant i agilitzant totes les accions vinculades a l’Administració local relacionades amb el seu desenvolupament.

L’alcaldessa va ressaltar la força del CIT que ofereix a les empreses un entorn privilegiat de tecnologia, investigació i d’altres institucions on la relació mútua pot afavorir notablement el teixit empresarial i econòmic del territori.
A través d’aquests projectes el CiT pretén reforçar el posicionament de la B-30 com a corredor econòmic principal de l’àrea metropolitana de Barcelona. Cal tenir present que la zona CiT(Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola) genera el 3% del PIB de Catalunya, acull 10.000 empreses, 60.000 universitaris i s’hi concentren quasi 100.000 llocs de treball, dels quals 5.000 són per a investigadors

Nova zonificació del territori CiT
La nova senyalització ordena tots els parcs empresarials de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola en 11 grans zones, delimitades a partir de les 11 sortides viàries que té la B-30 en aquests tres municipis. Cadascuna d’aquestes zones incorpora diversos polígons. Així mateix, s’ha creat una codificació per indicar la posició de cada zona respecte el conjunt del territori CiT (Adjuntem el plànol amb la nova senyalització de les zones CiT i un document amb les noves denominacions CiT de cada parc empresarial).
La nova senyalització del CiT no afecta els nomenclàtors oficials ni suposa que les empreses hagin de canviar la seva domiciliació. No representarà, per tant, cap tipus de cost per a les empreses. L’objectiu d’aquesta iniciativa és simplement posar al seu servei una eina que ajudi a millorar l’accessibilitat i la mobilitat en aquest territori.