Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CiT es reivindica com a centre de la ‘gran Barcelona’ i reclama millores en la connexió amb l’aeroport i el TGV El consorci Catalonia Innovation Triangle –format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- encarregarà un estudi estadístic per mostrar que l’eix de la B-30 és el centre real de l’activitat econòmica en l’àmbit metropolità de Barcelona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El CiT es reivindica com a centre de la ‘gran Barcelona’ i reclama millores en la connexió amb l’aeroport i el TGV

El consorci Catalonia Innovation Triangle –format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- encarregarà un estudi estadístic per mostrar que l’eix de la B-30 és el centre real de l’activitat econòmica en l’àmbit metropolità de Barcelona.
  • Els 3 municipis del CiT generen el 3% del PIB de Catalunya. Hi ha ubicades 10.000 empreses, hi estudien 60.000 universitaris i hi treballen quasi 100.000 persones, dels quals 5.000 són investigadors
  • El CiT reclama millors connexions de transport públic amb l’aeroport i amb l’estació de TGV a Sants. També demana una estació de passatgers del TGV al Vallès

El consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT) -format pels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- ha aprovat recentment el seu pla d’actuació per al proper any. En aquest document es defineixen 6 grans línies de treball amb l’objectiu de promocionar l’eix de la B-30 i posicionar-lo com a referent industrial, universitari i tecnològic del Sud d’Europa.
En el marc d’aquest pla estratègic, el CiT preveu dur a terme actuacions en els àmbits de la mobilitat, la gestió de parcs empresarials, les infraestructures de telecomunicacions, la competitivitat, la promoció econòmica i el màrqueting territorial (adjuntem pla actuació 2012).
Una de les prioritats del CiT serà reforçar el seu posicionament dins l’àrea de Barcelona. Per aquest motiu el consorci té previst encarregar un estudi amb dades estadístiques i geogràfiques per mostrar que l’eix de la B-30 és realment el centre de l’activitat econòmica en l’àmbit metropolità de Barcelona. El CiT, per tant, es vol reivindicar com a centre –i no com a extraradi o perifèria- de la “gran Barcelona”.
No es pot oblidar que aquests tres municipis representen el 2’8% de la població de Catalunya però acullen el 3’24% de l’ocupació. Un total de 10.000 empreses estan ubicades en aquest entorn –moltes d’elles amb un destacat perfil tecnològic i innovador-, hi estudien 60.000 universitaris i hi treballen 100.000 persones, dels quals 5.000 són investigadors.

L’eix de la B-30 és, juntament amb tota la comarca del Vallès, el primer pol industrial de l’estat Espanyol.
Amb l’aposta per reforçar la centralitat de la B-30, el CiT pretén atreure noves empreses i centres de coneixement. El consorci també vetllarà perquè aquest territori, donada la seva potencialitat, pugui rebre més iniciatives públiques de captació i gestió d’inversió estrangera provinent de programes com Invest in Catalonia o Invest in Spain.

A més a més, properament el CiT posarà en marxa un portal web per promocionar el territori i reforçar-lo com a referent econòmic i empresarial. Aquest mateix portal disposarà d’un taulell virtual d’anuncis immobiliaris d’oficines i naus industrials i també oferirà un servei gratuït de localització d’empreses i parcs empresarials a través de GPS.

D’altra banda, amb l’objectiu de mantenir la competitivitat del territori, el CiT continuarà reclamant millors connexions de transport públic –ja sigui amb línies d’autobús llançadora o a través de rodalies Renfe- amb l’aeroport i l’estació de TGV a Sants. També s’afegeix a les demandes perquè el Vallès tingui una estació de passatgers del TGV i per millorar la interconnectivitat entre les línies ferroviàries de FGC i Renfe.

Finalment, el CiT també preveu finalitzar en els propers mesos el projecte de zonificació, ordenació i senyalització de totes les zones empresarials, universitàries i tecnològiques del CiT. Cal recorda que el consorci ha rebut finançament de fons europeus per poder dur a terme aquest projecte.
Així mateix, en els propers mesos el CiT preveu consolidar lligams amb empreses i centres de coneixement per tal de sumar sinèrgies en la promoció del territori. En aquest sentit, està prevista la signatura de diversos convenis de col·laboració.

Addicionalment, el CiT es vol posicionar també com una iniciativa pionera en l’àmbit de la mancomunació de serveis entre administracions públiques per ser més eficients, per fer més amb menys. El CiT no disposa d’estructura pròpia ni suposa despeses addicionals per a la ciutadania.

Documents adjunts
-Adjuntem el Pla d’Actuació CiT 2012
-Per a més informació: gabinets de premsa dels ajuntaments de Sant Cugat (93 565 70 00), Rubí (607833008) i Cerdanyola (93 580 88 88).