Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Catalonia Innovation Triangle (CIT) aprova les línies de treball de l’any vinent La presidència del consorci ha passat a mans de Sant Cugat, després que aquest any l’hagi ostentat Cerdanyola. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Catalonia Innovation Triangle (CIT) aprova les línies de treball de l’any vinent

La presidència del consorci ha passat a mans de Sant Cugat, després que aquest any l’hagi ostentat Cerdanyola.
Les alcaldesses de Rubí, Carme Garcia, Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, van presidir el consell plenari del Catalonia Innovation Triangle (CIT), el consorci de promoció de l’eix de la B-30. Durant l’acte es va realitzar el traspàs de presidència d’aquest consorci –de caràcter anual–, que fins ahir ostentava la ciutat de Cerdanyola i que ara ha passat a mans de Sant Cugat.

Durant la sessió plenària també es van aprovar els objectius que es desenvoluparan sota la nova presidència de Sant Cugat. D’una banda, s’acabarà de posar en marxa l’execució del contracte de col·locació de la nova senyalització als 26 polígons que conformen l’eix de la B-30 que, sota la marca del CIT, s’inclou al Pla integral de senyalització d’aquests espais industrials. La nova senyalització s’instal·larà en els propers mesos. I, de l’altra, entre els mesos de gener i febrer és previst que entri en funcionament la plataforma digital del CIT, una eina amb què es pretén posar en valor el territori per atraure inversions, que permetrà accedir a tota la informació relacionada amb els parcs d’activitat empresarial, els polígons d’activitats econòmiques i la resta de centres universitaris i d’innovació que conformen aquest territori.

Malgrat que l’actual context de crisi ha fet que algunes de les actuacions previstes per a aquest 2011 s’hagin endarrerit, durant aquest mandat, a més de la continuació dels processos del Pla de senyalització de polígons i de la plataforma digital, s’ha consolidat i formalitzat la creació del fòrum territorial (òrgan consultiu del consell plenari) i el grup de millora (òrgan consultiu del comitè executiu).

El fòrum, integrat per representants dels tres consistoris, de les universitats, dels centres de recerca i el parcs tecnològics del territori CIT, per les associacions empresarials Associació Cerdanyola Empresarial, Empresaris de CECOT Cerdanyola, Sant Cugat Empresarial, CECOT Rubí; les cambres de comerç de Terrassa (delegació Sant Cugat – Rubí) i de Sabadell i per agents socioeconòmics amb implantació al territori, es reunirà un cop a l’any. Per la seva banda, el grup de millora s’ha constituït com una taula de treball permanent per aportar informació i propostes al comitè executiu del CIT per poder analitzar, validar i impulsar propostes concretes que esdevinguin noves oportunitats per a la competitivitat del territori.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va explicar que “l’Ajuntament està preocupat per tornar a tenir una activitat econòmica important al territori”. En aquest sentit, García va dir que “el CIT és un projecte que suma i que, a la vegada, és auster”. L’alcaldessa va assegurar que la voluntat del consistori rubinenc és “continuar treballant en xarxa per poder sortir de la crisi el més ràpidament possible”.