Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El canvi d’emplaçament de la Festa de Sant Roc fa augmentar el nombre de participants fins als 5.500 Les havaneres i l’espectacle infantil Revolució! han estat dues de les activitats més multitudinàries d’enguany. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El canvi d’emplaçament de la Festa de Sant Roc fa augmentar el nombre de participants fins als 5.500

Les havaneres i l’espectacle infantil Revolució! han estat dues de les activitats més multitudinàries d’enguany.
Més de 5.500 persones han participat aquest cap de setmana a les activitats de la Festa Major de Sant Roc, considerada la Festa Major petita de la ciutat. El canvi d’ubicació de bona part de les activitats a la plaça del Doctor Guardiet ha permès que s’hagi incrementat sensiblement el nombre de participants respecte a passades edicions. L’afluència de públic ha estat considerada un èxit pels organitzadors que, a més, han complert l’objectiu de promocionar i difondre la cultura tradicional i popular. Tot plegat, a través d’un programa amb més d’una vintena d’activitats.

La plaça del Doctor Guardiet i el carrer de Sant Jaume han acollit la majoria de les activitats programades en el marc de la Festa Major de Sant Roc. Les més participatives han estat les havaneres, que han comptat amb mig centenar d’assistents, i l’espectacle infantil Revolució!.

En aquesta ocasió s’han incorporat noves activitats al programa d’actes, que ha estat tot un èxit. D’una banda, un sopar popular a la fresca, organitzat per la Societat Sant Antoni Abat, i de l’altra, la Mostra d’entitats de cultura popular i tradicional, que ha comptat amb tallers de malabars, castells i danses participatives, entre d’altres.

Tampoc han faltat les activitats de sempre, entre les quals destaca la Tronada de Sant Roc, la XII Trobada de Gegants, els Versots, la Xerricada popular, l’aixecada de castells, la tabalada i diverses actuacions musicals.

Diada Nacional de Catalunya
El proper cap de setmana, la ciutat acollirà, a la mateixa plaça del Doctor Guardiet, la XVIII Trobada de puntaries, mentre que la plaça de l’Onze de Setembre tornarà a ser el lloc on es desenvoluparà la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

Com ja és habitual, l’acte institucional anirà precedit d’una ofrena floral a les 11 del matí i comptarà amb la participació de l’Obrador Coral i la Societat Coral Unió Rubinenca. A la celebració també se sumaran l’Escola de Sardanes Flor de Neu, que oferirà una sardana d’exhibició, i la Cobla de Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.