Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues alumnes de l’IES l’Estatut guanyen la quarta edició de Creactiva’t sobre la violència de gènere Aquest any, algunes de les propostes incorporen imatges de la ciutat i músiques originals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dues alumnes de l’IES l’Estatut guanyen la quarta edició de Creactiva’t sobre la violència de gènere

Aquest any, algunes de les propostes incorporen imatges de la ciutat i músiques originals.
'Alice', el treball presentat per les alumnes Andrea Briceño i Sara Rodriguez de l’IES L’Estatut de 4t d’ESO, ha estat el treball guanyador de la quarta edició del concurs Creactiva’t que l’Ajuntament de Rubí organitza dintre dels actes per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere. Aquest treball, que ha rebut els 300 € del primer premi, ha estat guardonat pel jurat per la seva originalitat, interpretació, implicació i treball de les autores, així com per la forma gràfica d’explicar la violència de gènere d’una manera clara i sense caure en imatges especialment crues. Aquesta proposta ha utilitzat imatges reals de la ciutat combinades amb dibuixos.

La resta de treballs guanyadors del concurs, pel qual s’han presentat 16 propostes, han estat ”Maltractament” d’Itziar Pili i Sonia Fernandez, que ha rebut els 200 € del segon premi per com expressa la visió que alguns/es joves tenen alhora d’implicar-se en contra de la violència de gènere, explicitada amb l’actitud de la filla que recolza la mare, amb la interpretació d’un tema musical inclòs en el projecte; i “Violència de gènere” de Melani Bosch, escollit per la tècnica triada en elaborar el treball i per la manera de tractar la problemàtica, guanyadora dels 100 € de la tercera categoria.

Els criteris generals del jurat per a la valoració dels treballs han estat l’enfocament de la problemàtica, les solucions aportades pels autors/es, la creativitat, l’originalitat i el llenguatge utilitzat.

L’acte, que es va celebrar a l’auditori del Rubí + D va comptar amb l’assistència de la regidora de la Dona, Maria Mas, la regidora de Serveis a les persones, Anna Ma. Martinez, i una seixantena d’alumnes dels instituts.

El concurs Creactiva’t ofereix als joves dels instituts de la ciutat expressar la seva opinió sobre la violència de gènere, mitjançant la creació d’un document powerpoint que reflecteixi la situació actual de les dones que pateixen maltractaments i com la joventut pot intervenir-hi.