Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos estudiants d’interiorisme de l’escola EDRA guardonats amb els Premis La Garriga i Habitàcola Carles Espinoza ha dissenyat un moble versàtil amb diferents usos i Marta Solà, una zona de treball per instal•lar als parcs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dos estudiants d’interiorisme de l’escola EDRA guardonats amb els Premis La Garriga i Habitàcola

Carles Espinoza ha dissenyat un moble versàtil amb diferents usos i Marta Solà, una zona de treball per instal•lar als parcs.
Carles Espinoza i Marta Solà, estudiants de 2n curs d’interiorisme d’EDRA, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, han estat guardonats com a guanyador amb el premi “Pensar el mobiliari del futur” de la Setmana de la fusta de La Garriga i finalista dels Premis Habitàcola 2009 organitzat per Arquinfad, respectivament.

Un moble amb diversos usos

El disseny presentat per Carles Espinoza ha estat seleccionat com a guanyador en la 8a edició dels premis “Pensar el mobiliari del futur”, els treballs premiats en el qual s’han pogut conèixer a l’exposició pública de Setmana de la fusta de La Garriga. Posteriorment, les obres premiades viatjaran a la Fira del Moble de València el pròxim mes de setembre.

L’autor considera que, en aquests temps de crisi, el moble “és un moble flexible en usos, de línies simples, que omple l'espai sense sobrecarregar”. El seu dissenya alberga en la seva presentació “un llit que pot ser un sofà, tamborets que poden ser tauletes de nit, una taula i una prestatgeria, tots ells mobles que complementen els espais en una casa”, assegura. La proposta ha estat projectada per a un pis d'estudiants, valorant el ritme de vida actual i complint amb les necessitats primàries que tot estudiant necessita. “El moble –diu l’estudiant- és una caixa de fusta que a l'interior conté un matalàs. Les tapes més grans són desmuntables i formen els tamborets i la taula i també les taules divisòries de la prestatgeria que es formen amb el marc de la caixa. Tots aquests mobles estan creats a través d'un sistema d’encadellat.”

Zones de treball al carrer

Per la seva banda, Marta Solà ha estat guardonada com a finalista al Premi Habitàcola 2009 organitzat per Arquinfad i el seu treball ha estat exposat a la sala d’exposicions del FAD de Barcelona. Work in City 2009 proposava la reflexió entre el treball a la ciutat i les noves formes de treballar en relació als nous mitjans tecnològics.

Marta Solà assegura que “el principal objectiu d’aquest projecte es fer zones de treball al carrer, utilitzant el wi-fi com a metàfora i com a servei”. Així ha creat “una única peça de formigó amb forma de U per donar la solució al projecte. Cada peça de formigó simularà unes partícules wi-fi, dins una superfície d’uns 40m2 de diàmetre aproximadament, i el punt central de la circumferència és on es trobaria l’antena, pel que hi haurà més cobertura i per tant més partícules wi-fi. A mida que ens anem allunyant del centre, les peces de formigó que representen la cobertura del wi-fi van disminuint, ja que cada cop tindrem menys cobertura”. Aquest mobiliari de formigó pot anar col•locat de diferents maneres formant peces amb diferents funcions i, un cop construït, el mobiliari serà fixat per uns petits fonaments. “El formigó serà del seu color original, gris –diu Marta Solà- amb la intenció que sigui visible però que s’integri amb l’entorn. Aquesta àrea de treball anirà col•locada dins d’alguns parcs com un element més del parc, zones de joc, zones per contemplar el paisatge i zones de wi-fi”.